Roermond kijkt uit naar allergrootste Cultuurnacht

12 jun , 9:49 Laatste Nieuws
th roermondnieuwstv de avond voor de nacht cultuurnacht 24 06 2023
Een van de meest populaire weekenden in de binnenstad van Roermond staat weer op het punt te beginnen: de Cultuurnacht, inclusief alle bijbehorende culturele uitspattingen. Op vrijdag 21 juni, zaterdag 22 juni en zondag 23 juni is de binnenstad wederom het toneel voor menig kunstenaar en artiest. De 2024 editie van de Cultuurnacht op 22 juni belooft de grootste editie ooit te worden.
Het culturele weekend trapt af met de Kathedraalmuze in de Sint-Christoffelkathedraal. Op vrijdag 21 juni om 20.00 uur start het muziekspektakel The Creation of the World. Met een bijzondere mix aan artiesten - waaronder de Gospel Queens, het Koninklijk Roermonds Mannenkoor en Ars Cantandi - belooft het een bijzondere avond te worden voor jong en oud. Voor geïnteresseerden zijn via de VVV nog enkele kaartjes verkrijgbaar voor 10 euro per persoon.
Dit jaar viert de Cultuurnacht haar grootste editie ooit. Het evenement, mede mogelijk gemaakt door Roermondse makers, telt honderdtwintig verschillende locaties met honderdzestig bijbehorende kunstenaars, artiesten en bands (waaraan in totaal nog eens vijfhonderd mensen meewerken).
Het symfonieorkest van het Zuiden (Phil Zuid) begint de Cultuurnacht zaterdag de 22ste om 15.00 uur op het Kloosterwandplein. Aan deze opening nemen honderd musici deel die veelal deel uitmaken van lokale fanfares en harmonieën. Vanaf 19.00 komt de Cultuurnacht officieel tot leven bij de honderdtwintig locaties in de Roermondse binnenstad.
Op zondag 23 juni zijn de balkons in de binnenstad van Roermond het podium voor kunstenaars om bezoekers te verrassen met bijzondere muziek. Onder leiding van de stadsgidsen van de VVV wandel je langs de balkons. Het thema van de 2024 editie van de balkonconcerten luidt Mit Muziëk De Brök Euver.
Het voorprogramma start om 12.45 uur in voorstad St. Jacob, met een uur later de officiële opening. Als klap op de vuurpijl eindigt het culturele weekend met het Concert Music & Dreams in Stadspark de Karthuis, waar vijfhonderd gitaristen uit de euregio een orkest verzorgen.
Sjtadsomroop Remunj en Roermond.NieuwsTV doen zaterdag 22 juni tussen 13.00 en 19.00 uur uitgebreid live verslag van alle activiteiten onder de noemer Ein Remunjse Keltuurnach. De deelnemers aan de Cultuurnacht geven tijdens deze uitzending tekst en uitleg over hun bijdrage. Op het grote podium bij het glazen Huis in de Roersingelpassage presenteren ze vervolgens speciaal voor de kijkers in Midden-Limburg hun act of kunstwerk.
De presentatie is in handen van Danny, Brenda, Johan en Rob vanuit het terras van Brasserie Het Pakhuis. Het programma wordt uitgezonden via Ziggo Midden-Limburg kanaal 45 en via een livestream op het YouTube-kanaal en de Facebookpagina's van Roermond Nieuws.
Wil jij ook live in het programma optreden of je bijdrage aan de Cultuurnacht Roermond aan het grote publiek laten zien? Meld je dan nu aan door een mailtje te sturen naar . Het aantal aanmeldingen is beperkt.
Natuurlijk kun je Ein Remunjse Keltuurnach ook live bijwonen onder het genot van een hapje en een drankje. Je bent van harte welkom op het terras van Brasserie Het Pakhuis in de Roersingelpassage!