Schoonmakers bij Utrecht CS werden onwel door onbekende drank

12 jul , 17:28 Laatste Nieuws
img
De twee schoonmakers die dinsdagochtend vroeg direct na hun werk onwel werden op een opstelterrein bij Utrecht Centraal, hadden na hun dienst een onbekende drank gedronken. Dat concludeert de politie vrijdag na onderzoek. Het is niet duidelijk hoe ze aan die drank waren gekomen, “of ze die bij zich hadden of ergens hebben gevonden”, aldus een woordvoerder.
Een van de twee schoonmakers overleed woensdag, het gaat om een 49-jarige man uit Amsterdam. Hij werd dinsdag rond 04.00 uur bij de Dichtersbaan in Utrecht gevonden. Een collega van hem, een 63-jarige Utrechter, lag op de openbare weg dicht bij het NS-terrein. Hij ligt in het ziekenhuis, de man zou niet in levensgevaar verkeren.
De politie onderzoekt nog wat de twee hebben gedronken. Met hun arbeidsomstandigheden had het incident niets te maken, aldus de woordvoerder. Zo zou er geen sprake zijn van de aanwezigheid van een gevaarlijke stof in de trein die ze schoonmaakten, of het verkeerd gebruik van schoonmaakmiddelen.
De medewerkers werden door NS ingehuurd via het bedrijf Vebego. Het Limburgse bedrijf heeft vrijdag op LinkedIn zijn medeleven uitgesproken naar de familie en vrienden van de overleden medewerker. “Wij delen in hun verdriet en wensen hen kracht en troost toe”, zo staat in het bericht van vrijdag.