John Slots directeur bureau Regiodeal Midden-Limburg

13 jul , 8:03 Laatste Nieuws
john slots
Midden-Limburg heeft John Slots benoemd als directeur van het nieuwe Regiodeal bureau. Slots, nu concernmanager bij de gemeente Roermond en loco-gemeentesecretaris, zal de Regiodeal leiden.
Slots staat bekend om zijn verbindend vermogen en daadkracht. Hij kijkt er naar uit om samen met partners en gemeenten een resultaatgericht plan op te stellen om de uitdagingen in Midden-Limburg aan te pakken en de levenskwaliteit in de regio te verbeteren.
De Regiodeal voor Midden-Limburg, toegekend in februari 2024 door het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, is een initiatief van zeven gemeenten, de Provincie Limburg en Waterschap Limburg. Onder Samenwerking Midden-Limburg (SML) richt de deal zich op vier thema's: leefbaarheid, klimaat en landschap, economie, en onderwijs en arbeidsmarkt. Voor de uitvoering is 26 miljoen euro aangevraagd, waarvan 20 miljoen is toegekend door het Rijk. Provincie en gemeenten dragen ook bij, wat het totaal op 40 miljoen euro brengt. Dit bedrag kan verder oplopen door cofinanciering van partners.
Het Regiodeal bureau wordt opgericht met voor elk thema een programmamanager. Samen met John Slots begeleiden zij projecten en rapporteren zij aan het ministerie. Daarnaast wordt gewerkt aan een convenant met het ministerie over investeringen en beheer van de Regiodeal.
SML maakt het operationeel worden van het Regiodeal bureau binnenkort bekend. Vanaf dat moment kunnen financieringsaanvragen worden ingediend, waarschijnlijk in het vierde kwartaal van dit jaar. Ook worden dan de beoordelingscriteria gepubliceerd waaraan projecten moeten voldoen.