Noodgreep door modder op parkeerplaatsen Bospop treft mensen met beperking

13 jul , 15:20 Laatste Nieuws
img 20240713 wa0003
Bospop heeft de afgelopen dagen te kampen gehad met de gevolgen van de flinke regenval. Dit heeft vooral geleid tot problemen voor mensen met een beperking, die afhankelijk zijn van de speciale MIVA-parkeerplaatsen (Mindervaliden Parkeerplaatsen).
Een festivalbezoeker met een beperking, deelde haar frustratie en teleurstelling over de situatie op Facebook. "Het is schandalig dat er nergens gesproken wordt over de MIVA-parkeerplaats", zei ze. "Deze parkeerplaats kun je reserveren als je niet of nauwelijks kan lopen. Hoe moet iemand met rolstoel of rollator daar nu komen?"
Haar ervaring illustreert de ernst van het probleem voor meerdere festivalgangers. Ondanks dat ze na veel gedoe mocht parkeren bij de kiss+ride, moest ze nog steeds 1,5 kilometer door de modder lopen met een rollator. Deze situatie is niet alleen fysiek uitputtend, maar naar eigen zeggen ook potentieel gevaarlijk voor mensen met mobiliteitsbeperkingen.
Een ander punt van kritiek is volgens de betreffende festivalbezoeker de gebrekkige communicatie vanuit de organisatie van Bospop. Kwetsbare bezoekers aan het festival werden volgens haar onvoldoende geïnformeerd over de omstandigheden en de mogelijke oplossingen. "Jammer dat er voor die paar mensen geen oplossing wordt gezocht, laat staan dat ze op de hoogte worden gesteld."