Dak zwembad De Berckt in Baarlo ingestort

13 jul , 18:15 Laatste Nieuws
screenshot 20240713 181241 google
Het dak van zwembad De Berckt een vakantiepark in Baarlo is vrijdagavond ingestort. Omdat het subtropische zwembad van de Oostappen Groep op dat moment gesloten was, raakte niemand gewond.
De oorzaak van de instorting is nog onduidelijk. Een woordvoerder van het park bevestigt dat het zwembad tot en met gisteren nog in gebruik was. Volgens L1 Nieuws ging het zwembad vrijdagmiddag om twee uur dicht, toen er hevige regenval in Limburg plaatsvond.
Enkele vaste gasten van het park, geïnterviewd door een verslaggever van de omroep, meldden dat zij niets hadden gemerkt van de instorting die nacht.
De gemeente Peel en Maas liet tegenover de NOS weten dat er geen hulpdiensten zijn ingeschakeld en dat de gemeente niet op de hoogte was gesteld van de instorting. De gemeente gaat onderzoeken of de situatie op het park verder veilig is.
Na een bedrijfsintegriteitsonderzoek in oktober trok de gemeente de horecavergunning van het vakantiepark in Baarlo in. De horeca op het park is sindsdien gesloten. Het is onduidelijk hoeveel gasten er momenteel op het vakantiepark verblijven. Op de website van het zwembad staat dat er sprake is van 'een technische storing'.