Roermond in top vijf trouwlocaties Limburg, Beekdaelen favoriet onder bruidsparen van buitenaf

25 sep , 19:11 nieuws
huwelijken
In 2023 was de liefde volop aanwezig in Limburg, waar 3.532 stellen elkaar het ja-woord gaven.
Maastricht bleek de populairste locatie voor huwelijken, met maar liefst 387 ceremonies, wat neerkomt op 11% van alle huwelijken in de provincie. Venlo volgde met 332 huwelijken, terwijl Roermond, met 200 huwelijken, de vijfde plaats bezette op de lijst van populairste trouwlocaties. Andere steden in de top vijf waren Sittard-Geleen (287 huwelijken) en Heerlen (262 huwelijken).
Hoewel Maastricht de meeste huwelijken zag, was Beekdaelen opvallend populair onder bruidsparen van buitenaf. Maar liefst 40,2% van de huwelijken in deze gemeente werd gesloten tussen stellen die beiden niet in de gemeente woonden. Deze trend is onderdeel van een bredere landelijke stijging: in Nederland werd vorig jaar bijna een derde van de huwelijken voltrokken tussen niet-inwoners van de trouwgemeente, een groei van 17,6% over de afgelopen tien jaar.
Ook in Leudal (40%) en Maastricht (35,7%) kozen veel stellen van buiten de gemeente voor hun huwelijk. Landgraaf (30,7%) en Peel en Maas (29,3%) sloten de top vijf af. Venlo, hoewel een populaire trouwlocatie in absolute aantallen, trok juist het minst bruidsparen van buitenaf: slechts 11,1% van de huwelijken werd daar voltrokken tussen mensen die niet in de gemeente woonden.
Deze gegevens komen uit een onderzoek van ThePerfectWedding.nl, dat een uitgebreid overzicht biedt van huwelijksdata in Limburg en andere regio's van Nederland. Het rapport benadrukt niet alleen de populariteit van trouwlocaties in de provincie, maar ook de groeiende trend van bruidsparen die buiten hun eigen gemeente trouwen.