Brand in leegstaand horeca pand in Horn

Foto: Eelco Slingerland via Pixabay

HORN – omstreeks 04.30 uur is de brandweer gewaarschuwd voor een brand in een pand gelegen aan de Rijksweg. Het pand dat leeg staat, is als verloren beschouwd. Twee belendende percelen, een pool- en snookerbar en een sporthal, zijn door ingrijpen van de brandweer, gespaard van de vlammen.
Er zijn rook- en roetdeeltjes in de nabije omgeving terechtgekomen maar vormen geen gevaar voor de volksgezondheid.

Bij aankomst van de brandweer blijkt de rookontwikkeling zodanig fors, dat men extra bluseenheden laat komen. In totaal vier blusvoertuigen, twee hoogwerkers en drie waterwagens (30.000 liter water). Ook een grootwatertransportunit om water uit een nabijgelegen vijver op te pompen, komt ter plaatse.

Enige tijd dreigt het vuur over te slaan naar de belendende percelen, maar dit is voorkomen.
Aangrenzend aan het brandende pand is een pool-en snookerbar en een sporthal gelegen. De bar heeft veel brand, rook- en waterschade opgelopen, de sporthal alleen rookschade.
De stichting “Salvage”, die voor de verzekeraars werkt, is opgeroepen om de eigenaren bij te staan in de afhandeling van het incident.

Vanwege de vele rookontwikkeling richting de kern van Horn, is de directe nabijheid (woningen, en een appartementencomplex) ontruimd. De bewoners van een nabijgelegen zorgcomplex zijn niet geëvacueerd.
Inmiddels kunnen de bewoners weer terugkeren.
Rook- en roetdeeltjes, die in de nabije omgeving terecht zijn gekomen, kunnen door bewoners zelf worden opgeruimd en bij het restafval worden gedeponeerd. Wast men de handen daarna goed, dan is er geen gevaar voor de volksgezondheid. Dit geldt ook voor eventuele groente- en fruitgewassen, goed spoelen met schoon water.

Het sein “brand meester” wordt omstreeks 08.30 uur gegeven. Het nablussen zal nog enige tijd duren. De brandweer zal in samenspraak met de gemeente en de politie bekijken wat er met het pand moet gebeuren. Er is gedeeltelijk instortingsgevaar en vormt een beletsel voor de nablussingswerkzaamheden en een eventueel onderzoek door de politie

Bron: VRLN

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen