Cuypers’ Podium: contrabassist Ildo Nandja Met begeleiding van zijn pianotrio

Foto: Cuypershuis Roermond

Op zondag 17 maart 2019 om 11.30 uur treedt de Mozambikaanse contrabassist Ildo Nandja met zijn pianotrio op in de Cuyperszaal van het Cuypershuis. De entree is € 10,-. Reserveren kan via 0475 – 359 102 of [email protected]

Bassist Ildo Nandja is geboren in Mozambique en woont momenteel in Maastricht. Hij volgt een master aan het Conservatorium Maastricht, met jazz/contrabas als hoofdvak.

Deze veelzijdige muzikant heeft een brede passie, variërend van Afrikaanse, Afro-Caribische, Straight-Ahead Jazz en hedendaagse wereldmuziek. Zijn belangrijkste invloeden komen van artiesten zoals Ray Brown, Anders Jormin, Joe Sanders, Shai Maestro, Avishai Cohen, Lionel Loueke, Gretchen Parlato en Morrie Louden.

Ildo gebruikt zijn Afrikaanse ritmische vaardigheden en expertise om in zijn composities geavanceerde en harmonische ideeën tot uitdrukking te brengen. Zijn geluid is een combinatie van Pan-Afrikaanse ritmes en melodieën, met invloeden uit de jazz en hedendaagse wereldmuziek. Deze muzikale diversiteit weerspiegelt zijn ervaringen in de muziekwereld, met als resultaat een combinatie van experimenteel en eclectisch geluid.

Hij trad op tijdens het More Jazz Series festival in Mozambique, met onder andere artiesten als Omar Sosa (Cuba) en Susanna Stivali (Italië) op het programma, en het INjazz Festival in Rotterdam.

Samenwerking Conservatorium Maastricht en Cuypershuis

Het Conservatorium Maastricht en het Cuypershuis vinden het belangrijk om studenten kansen te geven om zich op hoog niveau, experimenteel en artistiek onderscheidend te ontwikkelen. Daarom zetten zij jaarlijks een gezamenlijke programmering neer. De historische Cuyperszaal in Roermond is een van de bijzondere locaties in Limburg waar uitmuntende musici met een breed repertoire optreden.

Cuypers’ Podium: contrabassist Ildo NandjaMet begeleiding van zijn pianotrio – Zondag 17 maart 2019 van 11.30 tot circa 13 uur – Entree is 10 euro, reserveren kan via 0475 – 359 102 of [email protected]. Cuypershuis, Pierre Cuypersstraat 1, 6041 XG Roermond, 0475 – 359 102, www.cuypershuis.nl Geopend van dinsdag t/m zondag van 11 tot 16.30 uur

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

0