Update Woensdag 22 april Laurentius ziekenhuis Roermond

Foto: Laurentius Roermond

Update woensdag 22 april – Stand van zaken 08.45 uur – In het ziekenhuis liggen 14 patiënten met het coronavirus, waarvan 7 op de IC. Er zijn gisteren 3 patiënten naar huis gegaan en 1 naar een ander ziekenhuis.


Update dinsdag 21 april – Stand van zaken 09.00 uur – In het ziekenhuis liggen 17 patiënten met het coronavirus, waarvan 8 op de IC. Er zijn gisteren  2 patiënten naar huis gegaan.


Update maandag 20 april – Stand van zaken 09.00 uur = In het ziekenhuis liggen 19 patiënten met het coronavirus, waarvan 7 op de IC. Er zijn gisteren geen patiënten ontslagen uit het ziekenhuis.

Wasservice op Koningsdag
De wasservice (voor het brengen en halen van was van patienten) in de entreehal is ook op maandag 27 april, Koningsdag, gewoon beschikbaar.


Update zondag 19 april – Stand van zaken 09.00 uur – In het ziekenhuis liggen 18 patiënten met het coronavirus, waarvan 7 op de IC.


Update zaterdag 18 april – tand van zaken 09.00 uur – In het ziekenhuis liggen 17 patiënten met het coronavirus, waarvan 7 op de IC. Er zijn gisteren 2 patiënten naar huis gegaan, 2 naar het corona-hotel, 1 patiënt naar een revalidatie-instelling en 1 naar een verpleeg-/verzorgingshuis.


Update vrijdag 17 april – Stand van zaken 09.00 uur – In het ziekenhuis liggen 19 patiënten met het coronavirus, waarvan 7 op de IC. Er zijn gisteren 2 patiënten naar huis gegaan en 1 patiënt naar een revalidatie instelling.


Stand van zaken Donderdag 16 april 09.00 uur – In ons ziekenhuis liggen 22 patiënten met het coronavirus, waarvan 6 op de IC. Er is gisteren 1 patiënt naar huis gegaan en 1 patiënt naar het Corona hotel.


Stand van zaken woensdag 15 april – 09.00 uur – In ons ziekenhuis liggen 22 patiënten met het coronavirus, waarvan 7 op de IC. Er is gisteren 1 patiënt naar huis gegaan en 3 patiënten naar een revalidatie instelling.

IC-verpleegkundige Michelle vanavond live in Avondgasten
Onze IC-verpleegkundige Michelle, inmiddels bekend van de vlogjes in het programma Frontberichten, zal vanavond te zien zijn bij L1. Ze schuift aan bij het programma Avondgasten dat live wordt uitgezonden om 18.00 uur (met herhalingen om 19.00 en 21.00 uur).
Het programma staat geheel in het teken van corona in Limburg.


Stand van zaken 14 april 08.45 uur – In het ziekenhuis liggen 25 patiënten met het coronavirus, waarvan 6 op de IC. Er is gisteren 1 patiënt naar huis gegaan.

Terugblik Manon Cleef L1
Anesthesiemedewerkster Manon was gisteren te zien op L1 in het programma Limburg Centraal. Ze werkt op de nood IC en heeft de afgelopen tijd gevlogd over haar ervaringen hier. Bekijk hier de reportage terug: https://l1.nl/l1mburg-centraal-manon-neemt-je-mee-naar-de-ic-afdeling-in-roermond-156453/


Update 12 april – Stand van zaken 9.00 uur – In het ziekenhuis liggen 23 patiënten met het coronavirus, waarvan 7 op de IC. Er is gisteren 1 patiënt naar huis gegaan.
IC-verpleegkundige Michelle wederom bij Frontberichten
IC-verpleegkundige Michelle van het Laurentius Ziekenhuis was gisterenavond wederom te zien in het programma Frontberichten op NPO2. Via diverse vlogjes neemt ze de kijker mee tijdens haar dienst op de IC. Bekijk hier de aflevering terug: https://bit.ly/34vIn1Y


De laatste stand van zaken rond het coronavirus in relatie tot het Laurentius ziekenhuis. Lees hier direct de maatregelen die wij als ziekenhuis nemen en de veelgestelde

Update 11 april – Stand van zaken 08.45 uur – In het ziekenhuis liggen 25 patiënten met het coronavirus, waarvan 8 op de IC. Er is gisteren 1 patiënt naar huis gegaan, 1 naar een ander ziekenhuis, 1 naar een revalidatie instelling en 1 naar een hospice.


Update vrijdag 10 april – Stand van zaken 09.00 uur – In het ziekenhuis liggen 29 patiënten met het coronavirus, waarvan 9 op de IC. Er is gisteren 1 patiënt naar huis gegaan, 2 naar een ander ziekenhuis en 1 patiënt naar het coronahotel.

Info over coronavirus nu ook in Laurentius behandelwijzer app
Patiënten en bezoekers van ons ziekenhuis kunnen de belangrijkste informatie over het coronavirus vanaf nu – behalve op onze website – ook vinden in de Laurentius behandelwijzer app. Op één centrale plek is betrouwbare informatie verzameld van onder meer RIVM aangevuld met informatie hoe het Laurentius Ziekenhuis omgaat met de situatie rondom het coronavirus. Denk hierbij aan informatie over afspraken of operaties die gepland staan of het bezoeken of begeleiden van patiënten.

Bovendien kun je een corona quick-scan doen om te checken of bepaalde klachten gerelateerd kunnen zijn aan het coronavirus. Nadat je een aantal korte vragen hebt ingevuld, geeft de app een advies over hoe je het beste kunt handelen.

Je downloadt de Laurentius behandelwijzerapp gratis in de App Store of Google Play. Kies na het downloaden voor: Informatie over coronavirus. 


Stand van zaken Donderdag 9 april 09.00 uur –  In het ziekenhuis liggen 33 patiënten met het coronavirus, waarvan 9 op de IC. Er zijn gisteren 2 patiënten naar huis gegaan en 1 patiënt naar een revalidatie instelling.

Start poli voor spoedafspraken bij lichamelijke klachten van positieve en verdachte Corona patiënten
Dinsdag 14 april starten wij in het Laurentius Ziekenhuis met een speciaal ingerichte poli voor positieve en verdachte Corona patiënten met lichamelijke klachten, die voor spoed of semi spoed op de polikliniek moeten komen. Deze polikliniek is ingericht voor alle specialismen behalve de gynaecologie/verloskunde. Deze laatste vakgroep heeft een eigen ruimte voor deze patiënten ingericht. Deze patienten worden op een aparte poli gezien, ter bescherming van medewerkers en andere patienten. Het Laurentius Ziekenhuis heeft door de verbouwingen nog een oude lege vleugel beschikbaar die nu voor deze poli wordt ingezet. (Hier is ook het CAM, Centrum Acute Mondzorg, voor spoed tandheelkunde en kaakchirurgie voor positief of verdachte Corona patiënten gevestigd.)  De poli heeft een eigen ingang en is gescheiden van de rest van het ziekenhuis. De patiënten ontvangen hiervoor een routebeschrijving.


Corona-virus – update Woensdag 8 april Laurentius ziekenhuis Roermond 

Stand van zaken 09.00 uur- In ons ziekenhuis liggen 35 patiënten met het coronavirus, waarvan 9 op de IC. Er zijn gisteren 5 patiënten naar huis gegaan.


Corona-virus – update Dinsdag 7 april Laurentius ziekenhuis Roermond 

Stand van zaken 09.00 uur – In het ziekenhuis liggen 40 patiënten met het coronavirus, waarvan 8 op de IC. Er zijn gisteren 5 patiënten naar huis gegaan, 1 naar een ander ziekenhuis en 2 naar het Coronahotel.


Corona-virus – update Maandag 6 april Laurentius ziekenhuis Roermond

Stand van zaken 09.00 uur – In het ziekenhuis liggen 44 besmette patiënten, waarvan 8 op de IC. Gisteren zijn er 4 patiënten naar huis gegaan en 2 naar het Coronahotel.


Corona-virus – update Zondag 5 april Laurentius ziekenhuis Roermond

In het ziekenhuis zijn 46 besmette patiënten, waarvan 8 op de IC. Er zijn gisteren 3 patiënten naar huis gegaan en 1 naar het Coronahotel.


Corona-virus – update Zaterdag 4 april Laurentius ziekenhuis Roermond

Stand van zaken 09.00 uur In het ziekenhuis liggen 43 besmette patiënten, waarvan 8 op de IC. Gisteren zijn er 7 patiënten naar huis gegaan.


Corona-virus -Update Vrijdag 3 april Laurentius ziekenhuis Roermond

Stand van zaken 09.00 uur – In het ziekenhuis zijn 42 besmette patiënten, waarvan 7 op de IC. Er zijn gisteren 2 patiënten naar huis gegaan.


Spoedeisende Hulp ook voor niet corona patiënten
De Spoedeisende Hulp (SEH) van het LZR ziekenhuis is ook in deze door corona gedomineerde tijden gewoon toegankelijk en veilig voor patiënten met ernstige en acute klachten. Wanneer u door uw huisarts of vanaf de huisartsenpost verwezen bent voor onderzoek en behandeling op de SEH, staan het LZR zoals altijd voor u klaar!

Het ziekenhuis merkt dat zich momenteel minder patiënten presenteren met bijvoorbeeld pijn op de borst (hartaanvallen), acute, ernstige buikpijn of andere acute problemen die om snel medisch handelen vragen. Mogelijk komt dat omdat patiënten denken dat het ziekenhuis het al “druk genoeg heeft” met de zorg voor coronapatiënten, of uit angst voor besmetting.

Druk is het zeker, maar dat wil niet zeggen dat er geen tijd is voor andere patiënten die snel gezien moeten worden. Daar is gewoon capaciteit voor. De routing blijft wel hetzelfde als voorheen. Dit betekent dat u met ernstige of acute klachten telefonisch contact opneemt met uw huisarts of buiten kantoortijden met de huisartsenpost. Zij kijken dan of het nodig is om u door te sturen naar de Spoedeisende Hulp.

Op de SEH houdt het LZR  “corona-verdachte patiënten” en de “niet-corona-verdachte patiënten” volledig van elkaar gescheiden. U hoeft zich dus geen zorgen te maken over besmettingsgevaar bij een bezoek aan de SEH. Daarnaast hanteert het LZR, ook om zowel patiënten als medewerkers zo goed mogelijk te beschermen, de regel dat er helaas geen begeleiders mee mogen met de patiënt. Uitzonderingen op deze regel gelden voor kinderen (die mogen vergezeld worden door één ouder) en voor patiënten die in een levensbedreigende toestand verkeren (maximaal 2 begeleiders).

Bron: Laurentius Ziekenhuis Roermond

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen