GGD Limburg Noord: GGD GEZONDHEIDSMETER 2020 IN SEPTEMBER VAN START

Foto: Thomas H.
GGD Limburg Noord – Hoe gezond Nederland is, daar komen we alleen achter met uw hulp. Want als we weten hoe het met u gaat, weten we hoe het met ons allemaal gaat. GGD Limburg-Noord voert dit najaar een grootschalig onderzoek uit dat gericht is op de gezondheid en leefstijl van volwassenen en ouderen, ook wel de GGD Gezondheidsmeter 2020 genoemd. Inwoners van Limburg-Noord kunnen vanaf 17 september een uitnodiging voor de GGD Gezondheidsmeter ontvangen. In Limburg-Noord ontvangen ruim 57.000 inwoners de vragenlijst. Voor dit onderzoek heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) een aantal personen geselecteerd. Personen die niet geselecteerd zijn, ontvangen geen vragenlijst en kunnen niet via deze weg aan dit onderzoek deelnemen. Wel kunt u de landelijke website die medio september live gaat bezoeken: www.ggdgezondheidsmeter2020.nl. Hier vindt u meer informatie over de GGD Gezondheidsmeter én kunt u een variant van de vragenlijst invullen.

Het belang van deelname aan de GGD Gezondheidsmeter 2020
Als u de GGD Gezondheidsmeter invult, helpt u de GGD en uw gemeente te werken aan een goede gezondheid van hun inwoners. U bent niet verplicht mee te doen aan de GGD Gezondheidsmeter als u een uitnodiging krijgt. GGD Limburg-Noord stelt uw deelname wel op prijs. Uw deelname is belangrijk, want met de uitkomsten kijken we per gemeente wat nodig is om de gezondheid en leefgewoonten van inwoners te helpen verbeteren.

Privacy
Deelname aan de Gezondheidsmonitor is anoniem. De antwoorden van de vragenlijst zijn niet gekoppeld aan een naam en/of adres. Wij kunnen dus niet zien welke antwoorden u geeft. Uw gegevens worden alleen voor statistieken gebruikt.

Samenwerking GGD’en, CBS en RIVM
Eén keer per vier jaar doen alle GGD’en mee aan de Gezondheidsmeter. We werken hierin sinds 2012 al samen met het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Hierdoor krijgen GGD’en, het RIVM en het CBS een goed totaalbeeld van de gezondheid van inwoners in heel Nederland.