Proteion schaalt op naar preventief dragen mondmaskers

Foto:

Het aantal coronabesmettingen neemt toe, ook in Limburg. Landelijk wordt gesproken van een tweede golf. Ook Proteion ziet incidentele besmettingen. Gelukkig hebben we op dit moment nog geen besmetting onder bewoners in onze zorgcentra. Daarom nemen we voorzorgsmaatregelen en schalen we per 29 september op naar het preventief dragen van mondmaskers door medewerkers en bezoekers in de zorgcentra.

Deze maatregel wordt genomen omdat er nu, anders dan tijdens de lockdown in het voorjaar, veel meer sociaal verkeer is onder medewerkers, vrijwilligers en bezoekers. We gaan weer sporten, ontvangen bezoek thuis, gaan erop uit, kinderen gaan naar school, etc. Daarmee is de kans op overdracht van het virus groter. Met het preventief dragen van mondmaskers willen we ervoor zorgen dat we bezoekers en nieuwe bewoners kunnen blijven verwelkomen.

Dat betekent dat vanaf nu alle medewerkers en vrijwilligers met cliëntcontact preventief een mondmasker dragen tijdens hun werk. Dat geldt voor de zorgcentra, thuiszorg en dagbestedingen. Ook alle bezoekers van onze zorgcentra wordt gevraagd om een mondmasker te dragen. Zij worden hiervan vandaag op de hoogte gesteld.

Bron: Proteion.nl