BEZOEKREGELS EN -TIJDEN IN LAURENTIUS Roermond aangepast

Foto: Laurentius Roermond

Op bezoek bij een patiënt ZONDER het coronavirus

Het is mogelijk om patiënten op de reguliere bezoektijden in de avond, van 18.00 – 19.30 uur te bezoeken. Het Laurentius ontvangt  bezoekers graag in een prettige en veilige omgeving. Om dit te kunnen garanderen heeft het Laurentiusziekenhuis enkele regels opgesteld. Deze komen vanaf 16 juli in het kort neer op het volgende:

  • Iedere patiënt mag dagelijks één tot twee bezoekers (vanaf 13 jaar) ontvangen voor de tijdsduur van maximaal 1 uur.
  • Per bezoeker mag er één kind tot en met 12 jaar mee.
  • Bezoekers registreren zich bij binnenkomst van het ziekenhuis aan de receptiebalie.
  • Bezoekers dienen een mondkapje te dragen zodra ze het ziekenhuis betreden.
  • Het bezoek respecteert de hygiëneregels én houdt rekening met de 1,5 meter afstand.
  • Bent u zelf in afwachting van een testuitslag? Kom dan niet op bezoek, totdat uw testuitslag negatief is gebleken.

Raadpleeg hier het volledige overzicht van maatregelen voor het bezoeken van een patiënt. We verzoeken u vriendelijk deze regels in acht te nemen.

Voor het Moeder- en Kind Centrum (MKC) gelden vanaf 16 juni 2021 versoepelde regels:
  • Twee ouders (of verzorgers) mogen overdag bij het kind op de kamer zijn. ’s Nachts mag één ouder blijven slapen. Er mogen per dag 2 personen op bezoek komen, bezoektijd is tussen 15.00 en 20.00 uur. Bezoek mag max. 1 uur blijven. Ze mogen, mits uit hetzelfde huishouden, tegelijkertijd komen. Broertjes en zusjes mogen 1x per dag op bezoek komen, onder begeleiding van de ouders. Dit mag alleen niet tegelijk met ander bezoek.
  • Aanvulling voor kraamafdeling: De partner en één begeleider mogen aanwezig zijn bij de geboorte (exclusief geboortefotograaf). Deze begeleider moet na de geboorte het ziekenhuis verlaten, de gewone bezoekregeling geldt dan. De partner is de enige die tijdens de rest van de opname gedurende de hele dag in het ziekenhuis aanwezig mag zijn. De partner mag de afdeling (enkele keren per dag) verlaten.

Op bezoek bij een patiënt MET het coronavirus

Voor COVID-patiënten is er een aangepaste bezoekregeling. Voor deze patiënten werkt Het Laurentius met tijdsloten: zij mogen tussen 17.15 – 20.00 uur één bezoeker per dag ontvangen voor de duur van maximaal 30 minuten. Tijdsafspraken worden door de verpleegkundigen van de afdeling in overleg met de patiënt gemaakt. Op deze manier kunnen we de drukte op de afdeling beter beheersen en dus de veiligheid van onze patiënten, bezoekers en medewerkers beter waarborgen.

  • Bezoek van huisgenoten
    Voor het bezoek bij COVID-patiënten volgt Het Laurentius de richtlijnen van het RIVM. Voor huisgenoten van de coronapatiënt geldt dat zij 10 dagen na het laatste contactmoment met de patiënt thuis in quarantaine moeten blijven. Zij mogen in deze periode niet op bezoek komen. Mochten zij na die 10 dagen geen klachten meer hebben: dan mogen zij op bezoek komen, volgens de hierboven beschreven richtlijnen. Er gelden hier geen uitzonderingen, ook niet als een huisgenoot in de quarantaineperiode een negatieve test kan overleggen.
  • Bezoek bij terminale coronapatiënten
    Terminale coronapatiënten mogen ook bezoek ontvangen. Hier geldt wel maatwerk. De afdeling beslist dit in overleg met de familie.

Privacy
De zorg voor de patiënten gaat de hele dag door. Een behandelend arts of verpleegkundige kan u daarom vragen kort de kamer te verlaten. Het Laurentius vraagt u als bezoeker de privacy van alle patiënten te respecteren.

U kunt parkeren op één van de twee parkeerplaatsen bij het ziekenhuis.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen