Horeca staat achter Onverdeeld Open en roept op tot het afschaffen van het coronatoegangsbewijs!  

Foto: Sabine van Erp via Pixabay

PERSBERICHT – 8 februari 2022 – Sinds 25 september heb je een coronatoegangsbewijs ( CTB) nodig om toegang te krijgen tot horeca, cultuur en evenementen in Nederland. Een maatregel die al sinds de invoering tot veel discussie heeft geleid.

Voor horecaondernemers is gastheerschap één van de belangrijkste kernwaarden om succesvol te kunnen ondernemen. De horeca is de huiskamer van de samenleving, waar iedereen welkom is en zich ook welkom zou moeten voelen.

Door invoering van de CTB heeft het gastheerschap een andere betekenis gekregen. We moeten gasten weigeren als ze geen geldig CTB kunnen laten zien, we zijn controleur of politieagent geworden in plaats van een gastvrouw of heer die gasten een warm welkom heten.

Het effect op het beperken van de verspreiding van het virus in de samenleving door middel van een CTB is een stuk kleiner geworden door de intrede van de Omikronvariant. Een belangrijke verklaring voor de beperkte effectiviteit van 3G is de afnemende bescherming van vaccinatie tegen besmetting met de Omikronvariant. Daarnaast wordt ook duidelijk dat het coronavirus endemisch zal worden. Hierdoor is een CTB niet meer van deze tijd en kan deze tijdelijke maatregel ook zo snel mogelijk worden afgeschaft. Dat vinden een groot aantal afdelingen van Koninklijk Horeca Nederland.

Laat de horeca doen waar ze goed in zijn. En dat is gasten op een veilige manier ontvangen en ze een beleving aanbieden. Horeca is beleven, proeven, ruiken en voelen voor iedereen!!

Lijst van afdelingen die de zorgen delen en deze brief onderschrijven

Breda, Horst, Amstelland, Someren, Alkmaar, Krimpenerwaard, Schagen, Leeuwarden, Roermond, Sudwest Fryslân, Rosmalen Nuland Vinkel, Oss, Uden, Regio midden NL, Hilversum, IJsselstein, Noord Oost Friesland, Harlingen, Midden fryslan, Beesel, Steenbergen, Oosterhout, Oisterwijk, Bernheze, Berg en Dal, Moerdijk, Meijerijstad, Bladel Reusel de Mierden, Heusden, Landerd, Bergen op Zoom, Asten, Zundert Rijsbergen, Schiermonnikoog, Den Helder, Waterland, Roosendaal, Edam Volendam, Nederweert, Hardenberg, Laarbeek, Westland Midden-Delfland, Weert, Bergeijk, Liemers, Valkenswaard, Land van Cuijk, Gorinchem, Kaag en Braassem, Woerden Oudewater Montfoort, Amersfoort, Ronde Venen, Bunschoten Spakenburg, Soest / Baarn, ZO Utrecht, Doetinchem en Epe

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen