Benefietconcert voor school in Tanzania biedt podium aan regionaal muziektalent

Foto: Rosie

23 september vindt in De Oranjerie Het Remunjs Chooncert plaats. Dat is een benefietconcert met regionale artiesten waarvan de opbrengst wordt besteed aan het opknappen van een school in Tanzania.

Het programma bevat veel bekende namen. Zo doen tenor Ben Heijnen, sopraan Amber Nelissen (de duivel uit de laatste Schinderhannes), Popkoor Escolum en het Koninklijk Roermonds Mannenkoor mee. Ook treden onder meer op de mezzosopraan Nienke Nasserian Nillesen, marimbist Jens Wilms, Jazz Group Grouchy Collective, Pega Loca en meidentrio JEM.
Doel van Het Remunjs Chooncert is het ophalen van een bedrag van vierduizend euro, vertelt initiatiefnemer John Gerits. De dirigent en gepensioneerde muziekdocent bezocht in 2016 Tanzania. Hij werd geraakt door het gebrekkige sanitair op een school in Singe. Met dit benefietconcert wil hij daar zorgen voor nieuwe wc’s.
Voor de uitvoering van het project in Tanzania wordt samengewerkt met de gerenommeerde Nederlandse stichting Global Exploration. Die maakt het mogelijk dat jongeren uit Nederland jongeren in de rest van de wereld helpen.

De voorbereidingen voor Het Remunjs Chooncert zijn intussen in volle gang, vertelt Gerits. “Met een groep enthousiaste vrijwilligers wordt hard gewerkt om het concert tot een succes te maken. Daarbij proberen we de kosten te beperken, zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit, zodat er zoveel mogelijk overblijft. De artiesten doen ook bijna allemaal voor niets mee, zij krijgen meestal slechts een onkostenvergoeding.”
Het Remunjs Chooncert wordt onder meer gesponsord door Theaterhotel De Oranjerie, Hermez Marketing & Communicatie, Stichting 1880, Kiwanis Roermond, Rockwool, Jos Noijen Vormgevers en HjsA ICT-Consultancy. Kaarten kosten 11,5 euro (Jongeren met een CJP betalen 8,50 euro, kinderen jonger dan 16 jaar 5 euro). Meer informatie over Het Remunjs Chooncert is te vinden opwww.chooncert.nl.

'

Reacties

article
87305
23 september vindt in De Oranjerie Het Remunjs Chooncert plaats. Dat is een benefietconcert met
https://roermond.nieuws.nl/culinair-nieuws-uit-roermond/87305/benefietconcert-school-tanzania-biedt-podium-aan-regionaal-muziektalent/
2018-09-17T09:01:29+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/287/2018/09/17085815/Global-Exploration-Limburgse-scholieren-via-Stichting-Global-Exploration-aan-het-werk-op-een-school-in-Tanzania-foto-Rosie.jpeg
benefiet, oranjerie, roermond, tanzania
Kunst&Cultuur, Roermond Horeca Nieuws, Roermond Nieuws