Twaalf schutterijen strijden om de hoogste eer

Foto: LDS

PERSBERICHT – Op zaterdag 22 september a.s. strijden nog twaalf schutterijen om de hoogste eer, de ‘Ut’, tijdens de 27e editie van het Limburgs Dames Schuttersfeest in Maasniel-Asenray. Belgisch Limburg is nog goed vertegenwoordigd met zeven schutterijen en elf drietallen van de in totaal negentien drietallen die nog over zijn. De schutterijen van Opglabbeek en Opoeteren zijn beide met nog drie drietallen vertegenwoordigd!

Zonnige dag
De eerste dag van het Limburgs Dames Schuttersfeest in Maasniel-Asenray is een groot succes geworden. Onder een stralende zon en heerlijke temperatuur opende gouverneur Herman Reynders van Belgisch-Limburgs het feest van verbondenheid ten overstaan van de aanwezige schutterijen en bezoekers. “Het is belangrijk dat inwoners uit beide Limburgen elkaar blijven ontmoeten en leren kennen. Ondanks het feit dat het hier ook om winnen gaat, laten de schutterijen zien met respect voor elkaar deze strijd aan te gaan. Dit erfgoed moeten we blijven koesteren.”

Kleurrijk
De kleurrijke optocht door de straten van Asenray trok veel bekijks. Ondanks het feit dat het Limburgs Dames Schuttersfeest een van de laatste schuttersfeesten van het seizoen is, hebben de deelnemende schutterijen het beste van zichzelf laten zien. Het publiek heeft dat met veel applaus gewaardeerd. De schietwedstrijden moeten uiteindelijk duidelijkheid geven over welke schutterij met de ‘Ut’ naar huis mag gaan. Van de bijna tachtig deelnemende drietallen viel al snel de helft af door een of meerdere missers. Na een viertal kavelronde zijn er nog negentien drietallen van twaalf schutterijen in de strijd. De schutterijen van Stokkem en Haelen doen buiten mededinging mee, omdat ze recent het Limburgs Dames Schuttersfeest al eens gewonnen hebben.

Kavelen
Op zaterdag 22 september vanaf 11.00 uur strijden de navolgende schutterijen om de ‘Ut’:
3 Sint Laurentius Meeswijk – 1
7 Sint Oda Boshoven – 1 en 2
8 Sint Amandus Opglabbeek – 1, 2 en 3
9 Sint Laurentius Bocholt – 1
11 Sint Elisabeth Stokkem – 1 – buiten mededinging
13 Sint Antonius Nederweert – 1
14 Sint Dionysius Opoeteren – 1, 2 en 3
18 Sint Harlindis en Relindis Ellikom – 1
22 Sint Margaretha Ittervoort – 1
23 Sint Servatius Raam – 1
29 Sint Die Jonghe Companie St. Catharina Beek – 1 en 2
30 Sint Agatha Haelen – 1 en 2 – beide mededinging

De winnende schutterij organiseert het Limburgs Dames Schuttersfeest in 2019. Het feestterrein is gratis toegankelijk voor het publiek.

 

'

Reacties

article
87311
PERSBERICHT – Op zaterdag 22 september a.s. strijden nog twaalf schutterijen om de hoogste eer, de
https://roermond.nieuws.nl/culinair-nieuws-uit-roermond/87311/twaalf-schutterijen-strijden-om-hoogste-eer/
2018-09-17T12:19:14+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/287/2018/09/17121636/LDS-optocht2018.jpg
lds, maasniel, roermond, schutterijen
Roermond Horeca Nieuws, Roermond Nieuws