Dé 10 vragen aan: Dewi Worotikan van de VVD

Foto: VVD Roermond

Dé 10 vragen aan Dewi Worotikan als nummer 35 in de serie van van 50 kandidaten die op eigen titel 10 standaard vragen gaat beantwoorden.

Wij waren benieuwd wie is  Dewi?

Mijn naam is Dewi Worotikan, 44 jaar en moeder van Loeck (19 jaar), Lotte (17 jaar) en Duco (12 jaar). Samen met de vader van onze drie kinderen deel ik -middels co-ouderschap- de zorg over hen.

Ik ben geboren in Den Haag en heb mijn tienerjaren voor een deel doorgebracht in Roermond. Op mijn 19e ben ik vanwege mijn studie naar Maastricht verhuisd. Vervolgens heb ik in Rotterdam, Eindhoven, Best en Helmond gewoond.  In 2003 ben ik verhuisd naar Herten (gemeente Roermond) waar ik tot op heden met veel plezier woon.

Ik ben advocaat-partner bij Cogens Advocaten, een Limburgs kantoor met vooralsnog twee vestigingen in Heerlen en Roermond. Daarnaast ben ik eigenaar van OZ+Legal, een juridisch advieskantoor dat op landelijk niveau zorginstellingen en woningcorporaties helpt bij het oplossen van vastgoed gerelateerde problemen en aanbestedingsvraagstukken. Na mijn studietijd ben ik in 1998 als fiscalist gestart bij het huidige PwC en ondertussen beschik ik over 20 jaar werkervaring in de juridisch, zakelijke dienstverlening.

Ik ben verder actief binnen de Limburgse Werkgeversvereniging (LWV) als lid van de adviesraad van ‘LWV Women’ en deelnemer aan de Mastermind bijeenkomsten. Als speelster van het Dames Veteranen team van R.H.C. Concordia breng ik mijn vrije tijd voornamelijk door op het hockeyveld.

Mijn vader komt uit Indonesië en bij ons thuis aan de muur hing het wapen van Indonesië met daaronder de spreuk “Bhinekka Tunggal Ika” wat zoveel betekent als: ‘Eenheid in verscheidenheid’.  Ik vind dat een prachtige spreuk, omdat daar tolerantie en verdraagzaamheid uit spreekt. Ofwel, ook al zijn wij niet allemaal hetzelfde, we moeten het toch samen doen! Ik koester tevens de (democratische) vrijheden die wij in Nederland kennen. Deze vrijheden waarborgen het liberaal uitgangspunt van ‘gelijke kansen voor iedereen’. Wat mij betreft zijn dat de ingrediënten voor een gelukkige samenleving: vrijheid,  gelijkheid en verdraagzaamheid! Deze universele waarden dienen ten alle tijden te worden beschermd en mede daarom ben ik de politiek ingegaan.

De 10 vragen aan Dewi: Vraag 1. Wat zou u direct willen veranderen als u raadslid werd?

Wat mij betreft dient per ommegaande het contact tussen de gemeenteraad en de ondernemers/inwoners van Roermond geïntensiveerd te worden -zodat mogelijke “isssues” beter inzichtelijk en aangepakt kunnen worden- en de besluitvormingsprocessen dienen efficiënter te worden ingericht.

Vraag 2. Bent u tevreden over het huidige beleid?

Over het algemeen ben ik tevreden over het huidige beleid. Met dien verstande dat we er wel voor moeten waken dat we Roermond ook voor de lange termijn economisch gezond houden. Naar mijn idee kan dat alleen door aan een aantal gebieden, waaronder onderwijs, armoede- en werkloosheidsbestrijding, extra aandacht te geven. Verder vind ik dat het ondernemerschap binnen onze gemeente nog meer omarmd en gestimuleerd dient te worden.

Vraag 3. Hoe ziet uw wenscollege eruit?

Een college waarin de VVD goed vertegenwoordigd is en dat in staat is om effectief uitvoering te kunnen geven aan het bereikte akkoord.

Vraag 4. Bent u voorstander van een groot of van een compact college?

Ik ben voorstander van een college dat in staat is om snel de juiste beslissingen voor Roermond te nemen. Het gaat mij voornamelijk om de inhoud en of hier nu een groot of compact college voor nodig is dat maakt mij niet zoveel uit. Je zou denken dat een compact college effectiever functioneert, maar dat hoeft zeker niet altijd het geval te zijn. Uiteindelijk gaat het toch om de groepsdynamiek en het vermogen van de individuele leden van het college om echt met elkaar samen te kunnen werken.

Vraag 5. Wat is voor uw partij dringend noodzakelijk?

Om zoveel mogelijk mensen in Roermond aan het werk te helpen en te houden. Ondernemers spelen hierbij een belangrijke rol. Verdere ontwikkeling en vooruitgang van onze stad stimuleren, blijft noodzakelijk om de toekomt van Roermond economisch veilig te stellen.

Vraag 6. Hoeveel zetels verwacht u voor uw partij?

Minimaal 5, maar het liefst nog meer!

Vraag 7. Gaat u de lokale belasting verhogen?

Nee, de VVD wil graag de lokale lasten zo laag mogelijk houden.

Vraag 8. Krijgt Roermond een nieuwe coalitie?

Ja! In de regel wijzigen na iedere verkiezing de politieke verhoudingen en na 21 maart aanstaande zal er bekeken dienen te worden welke coalitie er mogelijk is.

Vraag 9. Sluit u partijen uit?

Partijen die op een eerlijke manier veel stemmen hebben weten te bemachtigen zouden -naar mijn persoonlijke mening-  nooit uitgesloten mogen worden. Doe je dat als partij toch, dan geef je feitelijk toe dat je de keuze van de kiezer niet respecteert.

Vraag 10. Gaat u iets doen aan de steeds grotere regeldruk?

De VVD is een groot voorstander van het terugdringen van (onnodige) regels zoals ook valt op te maken uit ons verkiezingsprogramma. Dus ja, het voornemen is om daar direct iets aan te gaan doen!

Reacties

article
76131
Dé 10 vragen aan Dewi Worotikan als nummer 35 in de serie van van 50
https://roermond.nieuws.nl/de-10-vragen-aan/76131/10-vragen-aan-dewi-worotikan-vvd/
2018-03-09T14:57:13+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/287/2018/03/09145539/dewi.jpg
De 10 vragen aan:, Nieuws, Verkiezingen