Dé 10 vragen aan: Khalid Ramdani van de lijst Ramdani

Foto: Peter Hamans

Vandaag in Dé 10 vragen Khalid Ramdani: Een 1 mans partij aan het woord. Een partij met ook maar één kandidaat: Khalid Ramdani zelf. Ervaren in de politiek, maarkt zich sterk voor zijn doelgroep en komt op voor de zwakkeren in de samenleving.

Maar wie is Khalid Ramdani,

Ik ben 51 jaar oud. en ben in de periode 2008/2014 raadslid geweest. Aanvankelijk met de PvdA als oppositie en daarna 4 jaar in de coalitie waarbij er een coalitieakkoord getekend werd, waarin de bouw van onze moskee werd opgenomen.

Ik doe mee met mijn eigen lijst,  omdat ik niet meer afhankelijk wil zijn van anderen. Eerst mijn uiterste best doen om een eigen zetel te behalen en daarna aansluiting zoeken bij een partij die aan een paar kleine wensen van mijn achterban wil meewerken.

De antwoorden van Khalid op Dé 10 vragen:

Vraag 1. Wat zou u direct willen veranderen als u raadslid werd?

ik zou graag de negatieve beelvorming over moslims en de islam willen veranderen. Er wordt teveel wat misgaat toegeschreven aan de islam en dat klopt echt niet.

Vraag 2. Bent u tevreden over het huidige beleid? ik heb de afgelopen 4 jaar niet alles gevolgd en kan kan dus niet oordelen over het huidige beleid.

Vraag 3. Hoe ziet uw wenscollege eruit? Wenscollege is een college dat recht doet aan de uitslag van de verkiezingen. De burger bepaalt.

Vraag 4. Bent u voorstander van een groot of van een compact college? Hoe compacter hoe efficiënter

Vraag 5. Wat is voor uw partij dringend noodzakelijk? Voor een aantal punten is speciefiek beleid nodig en ik ga er alles aan doen om andere partijen ervan  te overtuigen dat t noodzakelijk is.

Vraag 6. Hoeveel zetels verwacht u voor uw partij? Een zetel moet makkelijk kunnen maar als ik uitreken wat andere partijen allemaal gaan halen dan moet ik -9 zetels halen om t totale weer op 31 te krijgen.

Vraag 7. Gaat u de lokale belasting verhogen? Nee. De burger heeft de afgelopen jaren al heel veel moeten inleveren.

Vraag 8. Krijgt Roermond een nieuwe coalitie? Ja,  Ik denk niet dat er weer hetzelfde gaat gebeuren als 4 jaar geleden.

Vraag 9. Sluit u partijen uit? Partijen uitsluiten is ondemocratisch

Vraag 10. Gaat u iets doen aan de steeds grotere regeldruk? Deze vraag komt iedere verkiezingen weer terug. Blijkbaar kan t niet werken zonder grote regeldruk anders had men er allang iets aan gedaan.

Reacties

article
76165
Vandaag in Dé 10 vragen Khalid Ramdani: Een 1 mans partij aan het woord. Een
https://roermond.nieuws.nl/de-10-vragen-aan/76165/10-vragen-aan-khalid-ramdani-lijst-ramdani/
2018-03-11T01:30:41+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/287/2018/03/11083216/khalid.jpg
De 10 vragen aan:, Nieuws, Verkiezingen