Tweede Kamer wil kindervragenuur tot traditie maken

Foto: Tweedekamer.nl

Roermond – Angela Hokstam – Dit jaar vind voor de tweede keer het kindervraaguur plaats. In 2018 vond het allereerste kindervragenuur plaats. Dat was een groot succes. De Tweede Kamer wil hier een traditie van maken. Daarom is er ook in 2019 weer een kindervragenuur, op dinsdag 19 november. Kinderen uit groep 7 en 8 krijgen dan de kans om een vraag te stellen, aan ministers en staatssecretarissen.

De groepen 7 en 8 van de basisschool kunnen meedoen. Gezamenlijk bedenken de kinderen uit een groep een vraag, die zij aan een minister of staatssecretaris willen stellen, over een onderwerp dat ze belangrijk vinden. Dat mag over van alles gaan. Insturen van de vragen kan tot 30 september a.s laat de Kamer in een bericht op haar website weten.

Uit alle inzendingen worden vijf vragen,van vijf klassen geselecteerd. Deze vijf klassen worden uitgenodigd om op 19 november naar de Tweede Kamer te komen, om hun vraag in de plenaire zaal te stellen. De kinderen maken eerst een wandeling over het Binnenhof, krijgen uitleg over de Tweede Kamer en worden goed voorbereid op het kindervragenuur. De leerlingen mogen dan op de 150 blauwe stoeltjes plaatsnemen. De persoon voor wie de vragen bedoeld zijn, is aanwezig om antwoorden te geven. Het kindervragenuur wordt live uitgezonden op de website van de Tweede Kamer.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen