Duitse zangeres Noémi Schröder 17 november op Kasteel Aerwinkel

Foto: Noemi chroder-

Persbericht – De getalenteerde Duitse zangeres Noémi Schröder zingt 17 november op Kasteel Aerwinkel in Posterholt hartverwarmende Franse en Duitse chansons. Het concert van Stichting Cultureel Aerwinkel begint om 14.00 uur.

Noémi Schröder (1977) is een veelzijdige performer met een indrukwekkende staat van dienst, die garant staat voor een heerlijk middagje uit.

Van 1997 tot 1999 studeerde ze aan de Hochschule des Saarlandes für Musik und Theater in Saarbrücken. Vanaf 2000 vervolgde ze haar opleiding aan de Robert-Schumann-Hochschule in Düsseldorf, waar ze in 2004 haar diploma in ontvangst mocht nemen.

Ze zong in 2003-2004, nog tijdens haar studie, als gast bij de Deutsche Opera am Rhein in Düsseldorf. Daarna volgden diverse muzikale rollen, onder meer bij gezelschappen in Stuttgart en Berlijn. In 2004 vertolkte ze bijvoorbeeld de rol van Christine in de Phantom of the Opera.

Later was ze Eliza in My Fair Lady, Senta in The Flying Dutchman en Ariadne in de musical Inselkomödie van Rolf Hochhuth. In 2013 speelde ze Sonya in Z – The Musical of Zorro tijdens de Clingenburg Festspielen.

Noémi Schröder trad ook op met meerdere koren, zoals het orkest van de Saarländischen Rundfunk (religieuze muziek), het Oratorienchor van Wadern (idem) en met het Johann-Strauss-Orchester in Frankfurt (operette).

Daarnaast heeft ze ervaring als actrice. Ze speelde onder meer Alkmene in Amphitryon van Molière en Meggie in Tintenherz van Cornelia Funke.Sinds 2011 maakt Noémi Schröder deel uit van het Ensemble van Theater an der Luegallee in Düsseldorf, waar ze komedies and revuen speelt, en van het Ensemble van Theater Kontra – Punkt. Daarnaast treedt ze op met Duo
Petit Sourire (met Markus Wentz) en als Savoir Vivre! (met Klaus Klaas). Ze is ook de frontvrouw van de Franse chansonband Noémi Schröder et Les Ricochets. Met die band trad ze in juli op tijdens de opening van de CHIO Aachen 2019, die live werd uitgezonden door de WDR.

Kaarten

Kaarten voor het concert van Noémi Schröder, 17 november om 14.00 uur op Kasteel Aerwinkel, kosten 16 euro voor volwassenen en 8 euro voor jongeren tot en met 16 jaar. Kaartverkoop via www.cultureelaerwinkel.nl en aan de deur. Reserveren van kaarten is mogelijk via 06-21-92-47-02 en reserveren@cultureelaerwinkel.nl (vermeld naam, woonplaats en het aantal kaarten voor volwassenen en/of jongeren). Voor meer informatie gaat u naar www.cultureelaerwinkel.nl.

Cultureel Aerwinkel

Stichting Cultureel Aerwinkel biedt bezoekers op een schitterende historische locatie buitengewone belevingen. Artiesten van topniveau, van veraf en dichtbij, trakteren u op onvergetelijke performances. Alle evenementen vinden plaats op Landgoed Kasteel Aerwinkel, Aerwinkelsallee 1, 6061 GT, Posterholt. Voor meer informatie gaat u naar www.cultureelaerwinkel.nl.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen