Bibliorura – Een boeiende avond vol openhartige verhalen over gender en zo

Foto:

Op woensdagavond 20 juli wordt schrijver Tobi Lakmaker geïnterviewd door Flip Zonne Zuijderland in de Bibliotheek Bibliorura in Roermond. De avond is onderdeel van de Literaire Zomer, een programma vol inspirerende ontmoetingen aan weerszijden van de Duits-Nederlandse grens.

In 2021 verscheen De geschiedenis van mijn seksualiteit, het debuut van Tobi (toen nog Sofie) Lakmaker. Met charmant brutale humor en aandoenlijke tederheid schrijft Lakmaker hierin over de ruimte tussen vrouwelijkheid en mannelijkheid, over queer, fluïde en transidentiteit – en over ware intimiteit, die pas begint als we alle hokjes vergeten. De geschiedenis van mijn seksualiteit werd zeer goed ontvangen en is inmiddels in meerdere talen vertaald.

Lakmaker wordt op 20 juli geïnterviewd door acteur, filmmaker en – net als Tobi – transman Flip Zonne Zuijderland. Hij speelde o.a. Doris in de Netflix-serie ANNE+ en stond afgelopen jaar samen met zijn moeder op de bühne in de openhartige voorstelling Met Zonder Ballen. Na afloop van het interview is er ook ruimte voor vragen uit het publiek.

Wanneer: woensdag 20 juli van 19.30 tot 21.00 uur

Waar: de Bibliotheek Bibliorura, Neerstraat 11-13, Roermond

Tickets: 5 euro (incl. een drankje). Tickets zijn uitsluitend te koop in de voorverkoop via www.bibliorura.nl/tickets of aan de balie in de bibliotheek.

Meer informatie: www.bibliorura.nl/literairezomer

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen