2e Ommelandfietstocht naar het Duitse grensgebied en de Swalm

Foto: René Frencken

Voor het vierde jaar op rij organiseert de Stichting Tussen Roer en IJzeren Rijn    in de zomermaanden drie zgn. Ommelandfietstochten door Roermond en de aangrenzende gemeenten. Iedereen, jong en oud, is welkom. De routes zijn ongeveer 25 kilometer lang en lopen door het prachtige Midden-Limburgse landschap.

 De 2e (avond)fietstocht voert de deelnemers door het Grenspark Maas-Swalm-Nette. Vanaf de grensovergang Swalmen-Brüggen stroomt het riviertje de Swalm door het buitengebied en de kern van Swalmen tot aan de mon­ding in de Maas. In het Swalmdal zijn verschillende natuurgebieden aanwezig o.a. het Groene Woud. Het landschap kent een reliëf door de overgang van de hoger gelegen droge en beboste terrassen naar het eigenlijke beekdal van de meande­rende Swalm met zijn vochtige gras­landen en broekbossen.

Halverwege de route wordt een korte pauze ingelast. Na afloop is er voor de liefhebbers een nazit bij een horecagelegenheid.

 

  • Datum     : woensdag 24 juli 2019
  •  Vertrek     : 19.00u /   Einde   :   rond 21.00u
  • Start         : Parkeerplaats Sportpark Kitskensberg (EMS),  Oude Keulsebaan / Eindstraat, 6045 GB Roermond                                              

Deelname : 3 euro / op eigen risico / bij een temperatuur van meer dan  27 graden gaat de tocht niet door, zie daarvoor de actuele informatie op         de website van de Stichting : www.stichtingtussenroerenijzerenrijn.nl .

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen