Veel nieuwe gezichten bij de Roermondse VVD: Het kan anders!

Foto: VVD

Op 27 november jl. hebben de leden van de Roermondse VVD de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen vastgesteld. Nadat lijsttrekker Vincent Zwijnenberg al in juni als lijsttrekker werd verkozen, is nu ook bekend welke andere 26 liberalen op 16 maart 2022 namens de VVD een gooi doen naar een raadszetel. Daarbij presenteert de partij, naast diverse bekende gezichten, behoorlijk wat nieuw elan: kandidaten die het politiek-bestuurlijke veld goed kennen, maar die met een frisse blik naar de Roermondse politiek kijken, met de inhoud voorop.
Lijsttrekker Vincent Zwijnenberg: “Ik ben ontzettend trots op dit geweldige team. Een mooie combinatie van ervaren raadsleden en veel nieuwe gezichten. Allen met verschillende ervaringen, leeftijden en uit verschillende wijken en dorpen in onze mooie gemeente. Wat ons bindt is niet alleen het verkiezingsprogramma, maar ook onze aanpak. Wij voeren graag het politieke debat, maar wel op inhoud en met respect voor andere opvattingen. Wij hebben vertrouwen in de kracht van de lokale gemeenschap en willen de menselijke maat terug in de politiek. De politiek moet weer terug de maatschappij in. Natuurlijk staan Integer handelen en verbindend
gedrag voor ons hierbij centraal. Met deze lijst vragen wij het vertrouwen van de kiezer. Ik kijk er naar uit om samen aan de slag te gaan!”
Campagneleider Jonathan Felix: “Te lang gaat het in Roermondse politiek nu over personen en politieke sores, terwijl het over grote inhoudelijke opgaven zou moeten gaan, zoals voldoende woningen voor jong en oud, een sterke binnenstad of een bloeiend verenigingsleven. Thuis zit niemand te wachten op de oude politieke trauma’s van Roermond, maar men verwacht van ons dat we doen waar we voor zijn ingehuurd: samen werken aan een beter Roermond – met een streep onder het verleden en met hernieuwd zelfvertrouwen, ambitie en lef in de politiek. Dát is nodig om de potentie van Roermond te verzilveren en dáár zal onze campagne op gericht zijn: Roermond, het kan anders!”

De top 5 is als volgt samengesteld:
1. De lijst wordt aangevoerd door Vincent Zwijnenberg (57, Roermond), die na zijn studie Bestuurskunde is neergestreken in Roermond. Vincent is de huidige fractievoorzitter van de Roermondse VVD en is commissaris bij MTB in Maastricht. MTB richt zich op mensen die niet op eigen kracht hun plek op de arbeidsmarkt kunnen verwerven. In de afgelopen bestuursperiode heeft
Vincent zich onvermoeibaar ingezet voor de belangen van inwoners en ondernemers in onze gemeente. Regelmatig heeft hij hierbij laten zien de verbinding te kunnen leggen tussen inwoners, ondernemers en gemeente, tussen oppositie en coalitie, om gezamenlijk verantwoordelijkheid te nemen en tot betere uitkomsten te komen.  Vincent is getrouwd, heeft twee zonen en een dochter. In zijn vrije tijd kookt hij graag Italiaans, speelt hij piano en zeilt hij op de Maasplassen.

2. De hoogst geplaatste nieuwkomer in de Roermondse politiek is Jonathan Felix (24, Roermond). Jonathan is afgestudeerd als jurist arbeids- en ondernemingsrecht, is werkzaam als adviseur bij een grote Limburgse gemeente en woont met zijn vriendin en hond in de binnenstad. Hij werd geboren op Curaçao en groeide op in Sittard-Geleen, waar hij acht jaar geleden politiek actief werd. Sinds 2019 is Jonathan betrokken bij de Limburgse VVD-statenfractie waar hij als burgercommissielid het woord voert over wonen, water, en vergunningen, toezicht en handhaving. In zijn vrije tijd maakt Jonathan muziek, reist hij graag of geniet hij met naasten van een goed
glas wijn en lekker eten.

3. Ernest Oele (69, Herten) heeft een achtergrond als financial controller bij internationale ondernemingen. Sinds 2010 is hij raadslid voor de VVD in Roermond, met de portefeuilles financiën en sociaal domein. Hij wordt alom gewaardeerd om zijn gedegen dossierkennis en grondige voorbereidingen.
Met zijn langjarige ervaring weet hij waar het in de gemeenteraad op aankomt. Ernest heeft een brede interesse in lokale en landelijke politiek, economie, kunst en cultuur. Zijn inspiratie vindt hij in Nederlandse en buitenlandse kranten en boeiende boeken. Voor de rust gaat Ernest met zijn vrouw liefst naar de Bourgogne. Zij hebben twee zonen, een dochter en drie kleinkinderen.

4. Saskia Zijlstra (52, Roermond) is weliswaar nieuw in de Roermondse politiek, maar kent het stadhuis van binnenuit. Eerder was Saskia namelijk werkzaam voor de gemeente Roermond, voordat zij afdelingsmanager werd bij de gemeente Gennep. Met ingang van 1 december aanstaande werkt ze weer dichter bij huis, als organisatieadviseur voor de gemeente Leudal. Saskia woont samen en heeft twee zonen en een dochter. In haar vrije tijd leest ze veel, kookt ze graag en wandelt of hardloopt ze elke dag.

5. Lonneke Cillekens (36, Swalmen) is geboren en getogen in Roermond. Sinds 2014 is Lonneke, samen met haar man en twee kinderen, woonachtig in het prachtige Swalmen. Ze is werkzaam binnen de retailsector en begint per 1 januari aan haar nieuwe baan als area manager. Politiek is Lonneke met de paplepel ingegoten, maar ze kijkt er naar uit om haar eigen draai aan de
politiek te geven. In haar vrije tijd is ze graag met haar gezin, onderneemt ze dingen met vrienden, speelt ze graag een potje tennis of vind je haar in de tuin waar ze paardjes heeft staan.

De top 10 wordt gecompleteerd met Ger Heyman, Désirée Meijers, Paul Hermans, Hans Rademakers en Arjan Meuwissen. Voor de gehele lijst en een korte beschrijving van de kandidaten kunt u de VVD-website raadplegen via deze link.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen