Coming Out Dag 2019 in Roermond

Foto: Pixabay
Persbericht – Vandaag is het weer Internationale Coming Out Dag. Een dag om extra aandacht te vragen voor de sociale veiligheid en acceptatie van lhbti’s. Het is nog steeds lastig voor lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, transgenders en intersekse personen om uit de kast te komen.

Iedereen kan en mag zichzelf zijn

In Roermond willen we bewustwording creëren voor acceptatie van seksuele diversiteit en benadrukken dat iedereen zichzelf kan en mag zijn! Het hele jaar door zetten verschillende maatschappelijke organisaties zich hiervoor in. Met Coming Out Dag pakken ze groots uit. Daarom wordt  vrijdag 11 oktober gevierd met een feestelijke bijeenkomst.

Regenboogvlag

De dag wordt  afgetrapt met het hijsen van de regenboogvlag bij het gebouw van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Wethouder Marianne Smitsmans en manager Daniel de Groot van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland houden vervolgens een speech. Door het samen hijsen van de regenboogvlag willen de Gemeente Roermond en de Rijksdienst het belang van de Coming Out Dag en inclusiviteit tonen. Iedereen is van harte welkom bij het hijsen van de vlag om 9.00 uur voor het gebouw van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (Slachthuisstraat 71, Roermond.

Show your true colors

Organisaties COC Limburg, Fam Netwerk, Anti Discriminatie Voorziening Limburg en de Gay-Soos Roermond organiseren met de Gemeente Roermond een feestelijke middag bij Niekée in Roermond. Deze middag bestaat onder andere stand up comedy, zang, virtual reality beleving en een paneldiscussie met onder andere wethouder Ferdinand Pleyte, Roze in Blauw en meer. De toegang is gratis. Wees van harte welkom en  ‘show your true colors’!

Programma in het kort

 • Wanneer: vrijdag 11 oktober 2019 vanaf 16.00 uur
 • Waar: Niekée Roermond (Oranjelaan 300, Roermond)
 • Invulling:
  • 15.30 uur inloop met virtual reality beleving
  • 16.00 uur start, quiz, zang, panel discussie
  • 17.15 uur terugkoppeling VR, stand-up comedy, gesprek met directeur Niekée
  • 18.00 uur borrel

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden