Is uw huis ook meer waard geworden? En is daardoor uw aanslag gemeentelijke belastingen hoger?

Foto: (c) Roermond Nieuws

In de tweede helft van februari valt het aanslagbiljet voor de gemeentelijke belastingen en de waterschapsbelastingen op de deurmat. Op dat biljet staat ook de nieuwe WOZ-beschikking met de WOZ-waarde van uw woning.

Verkoopcijfers van het kadaster tonen aan dat de huizenprijzen blijven stijgen. De WOZ-waarde stijgt nu al vijf jaar op rij, sinds het einde van de crisis op de huizenmarkt. Als deze stijging voor u reden is om uw WOZ-waarde te controleren en mogelijk bezwaar te maken, bel dan eerst met BsGW. Bezwaar maken, rechtstreeks of via een bemiddelingsbureau, kost altijd meer moeite. En het duurt langer voordat u antwoord krijgt.

Bellen is sneller

Als u denkt dat de schatting van de waarde van uw huis niet klopt, ga dan niet direct met een bezwaarschrift aan de gang, maar bel eerst eens met BsGW 088-8420 420. U belt dan recht-streeks met de taxateur. Hij vertelt u met welke zaken rekening is gehouden bij de waarde-bepaling. En als u denkt dat er redenen zijn om die waarde aan te passen, dan kunt u dat di-rect met hem bespreken. Eén enkel telefoontje geeft u snel duidelijkheid. En gemak voor u. Want bezwaar maken is dan vaak niet meer nodig. U bespaart er veel tijd en moeite mee en u voorkomt onnodige kosten.

En als er toch een bezwaar nodig is?

Dan bent u bij BsGW ook aan het goede adres. Niet ingewikkeld en geen gedoe. Bezwaar ma-ken doet u gratis en gemakkelijk via Mijn BsGW op www.bsgw.nl. U heeft daar zes weken de tijd voor, vanaf de datum (dagtekening) die op het aanslagbiljet staat.

Is het te druk aan de telefoon?

U ontvangt het aanslagbiljet gelijktijdig met nagenoeg alle andere inwoners in Limburg. Op de dagen dat de aanslagen worden bezorgd kan het druk zijn aan de telefoon. Komt u in de druk-te van de telefoonlijn terecht? Neem dan even de tijd en bel enkele dagen later met BsGW. Zij helpen u graag. U kunt ook altijd reageren via Mijn BsGW, uw persoonlijke pagina op www.bsgw.nl.

Het telefoonnummer van BsGW is 088 – 8 420 420 (houd uw BSN bij de hand). Of ga naar www.bsgw.nl / Mijn BsGW.

Bron: Gemeente Roermond

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen