Brandbrief van de SP in Roermond over de Schoolstraat

Foto:

De brief:

Geacht College van B&W,

Helaas geen vrolijke brief vandaag maar een broodnodige en dringende oproep aan u om in actie te komen. Opnieuw zijn de mensen in de Schoolstraat opgeschrokken door een brand in hun appartementencomplex, voor de derde maal in korte tijd en dat kan niet langer zo door blijven gaan. Brandstichting, vernielingen, schietpartij, steekpartij, prostitutie en drugsdeals, ze zijn er allemaal de revue gepasseerd, en als er al actie ondernomen is om hier preventief tegen op te treden dan is die actie ver onder de maat.

In oktober 2021 zijn wij met een groep bewoners een tweede constructief gesprek met Wonen Zuid aangegaan over de overlast en het achterstallig onderhoud in hun appartementencomplex aan de oneven kant van de Schoolstraat in Roermond. Alle problemen zijn toen nogmaals genoteerd en afspraken gemaakt, enkele afspraken zijn ook voortvarend opgepakt. Maar toch is de situatie onhoudbaar gebleken in het afgelopen half jaar. Het kost de bewoners al jaren hun mentale en ook fysieke gezondheid, en ik vraag u als portefeuillehouders volkshuisvesting en openbare orde & veiligheid dit nu met prioriteit op te pakken!

Kunt u terplekke met de bewoners (nogmaals) in gesprek gaan om medeleven te tonen, om hen te horen, en hen daarna op de hoogte houden van welke maatregelen, wanneer worden getroffen, om het verval van de Schoolstraat een halt toe te roepen en het woongenot daar weer terug te brengen? De bewoners hebben daar recht op en het bestuur van Roermond moet zulke enorme overlast overal in de gemeente voorkomen.

Ik weet dat ik op uw inzet kan rekenen en wil u daarvoor alvast bedanken.

Met vriendelijke groet,

Jorge Wolters Gregório

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen