Kindervoorstelling ZOET! als gezonde start van het schooljaar

Foto: Gemeente Roermond

Jongeren op Gezond Gewicht organiseert op vrijdag 20 september de kindervoorstelling ZOET!. Voor de voorstelling zijn alle peuters en kleuters uitgenodigd van de JOGG-peuteropvanglocaties en JOGG-scholen in Roermond. Wethouder Marianne Smitsmans zal de kinderen welkom heten bij deze gezonde start van het nieuwe schooljaar.

De voorstelling is voor de eerste 150 aanmeldingen gratis te bezoeken. Ouders en/of begeleiders kunnen zich aanmelden via een link die de ouders kr ijgen van de school of van de kinderopvang. Noteer de voorstelling gerust alvast in uw agenda!

Datum: vrijdag 20 september 2019
Tijd: 14.00 – 14.30 uur
Locatie: Wijkcentrum De Donderie (Donderbergweg 47 in Roermond)
Familie Fruitmand en familie Bonbon
De voorstelling ZOET! wordt verzorgd door theaterduo AMUZEment. ZOET! gaat over de familie Fruitmand die al jaren een groente- en fruitwinkel heeft aan het marktplein, precies tegenover de plek waar de familie Bonbon een snoepwinkel wil openen… Naast de thema’s gezond eten en bewegen komen ook onderwerpen als vriendschap en pesten aan bod.

Jongeren op Gezond Gewicht Roermond
Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG) is een landelijke aanpak die zich richt op het voorkomen en terugdringen van overgewicht bij kinderen. Door samen te werken met onder andere scholen, sportverenigingen en bedrijven werken we toe naar een gezonde toekomst van de Roermondse jeugd. Wethouder Marianne Smitsmans: “Met een gezonde leefstijl kun je niet vroeg genoeg beginnen! Het is daarom goed dat het JOGG aanbod ook gericht is op peuters en kleuters. ZOET! laat hen op een leuke manier het belang van gezonde voeding zien.”

De volgende peuteropvanglocaties en basisscholen zijn aangesloten bij JOGG:
Peuteropvang Wijsneuzen
Peuteropvang Mengelmoes
Peuteropvang Dobbelsteentje
Peuteropvang Hummeltjeshonk
Peuteropvang Roezemoes/Neel
Peuteropvang Blij Begin
Peuteropvang Synergie
Peuteropvang De Octopus
Peuteropvang Lambertusschool
Peuteropvang Gevaren
Basisschool De Zonnewijzer
Basisschool ’t Mozaïek
Basisschool De Kasteeltuin
Basisschool Vincent van Gogh
Basisschool De Brink
Basisschool Neel
Basisschool De Steenen Brug
Synergieschool
Basisschool Lambertus
Basisschool St. Theresia

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen