Alzheimercafé Roermond: buitengewone zorg voor iemand met dementie en de mantelzorger

Foto: Pixabay

Persbericht –  Het Alzheimercafé Roermond is verhuisd naar de Graasj te Roermond. Vlak bij trein en bus en met een parkeerplaats naast de deur is het voor iedereen goed bereikbaar. De kwaliteit is hopelijk onveranderd hoog en de gezelligheid komt met haar bezoekers mee. Wethouder Marianne Smitsmans geeft op 11 maart om 19:30 de aftrap in de Graasj.

Het eerste Alzheimercafé, dat in de Graasj in Roermond plaatsvindt, gaat over buitengewone zorg voor de persoon met dementie en zijn of haar mantelzorger.

Huis van Welzijn heeft maatwerkaanbod. Wat bieden ze iemand met dementie, die thuis tot niets komt?
Gespecialiseerde thuisbegeleiding van het Groene Kruis Ondersteuning thuis heeft medewerkers, die door de wol geverfd zijn in de dagelijkse zorg voor mensen met dementie. Ze worden vertrouwensfiguur en kunnen een potje breken. Wat zijn hun ondersteuningsmogelijkheden en zijn die begrensd?
Gaat dan nu echt de ICT doorbreken in de zorg voor mensen met dementie met een robot genaamd Tessa? Op deze avond maak je kennis met deze jongste loot aan de Zorggroeptak.
Wat kan Sociëteit TOF aan dagbesteding organiseren, dat een andere voorziening binnen Proteion niet zo gemakkelijk zal bieden?
Waarom is kleinschalige zorg voor iemand met dementie zo fijn en hoe biedt Home Instead continuïteit van zorg?

Dit Alzheimercafé is een avond vol kennismaking met bijzondere zorg en op het eind mag de bezoeker uitmaken, of hij nog iets mist in Roermond.

 Alzheimercafé Roermond –De Graasj, Knevelsgraafstraat 21, Roermond – Maandag 11 maart 2019 – Zaal open 19 uur; programma van 19:30 tot 21:30 uur – Een samenwerking van: Huis van Welzijn, Groene Kruis, Zorggroep, Proteion, Home Instead.

 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden