Hoe zorg je ervoor dat elke workout een feestje is?

Foto: Zumba4U

Dit is de vraag die Manja van Cruchten, eigenaar van Zumba4u, zichzelf een jaar geleden stelde. Het is algemeen bekend dat bewegen goed voor je is, maar om ook daadwerkelijk te gaan bewegen is voor velen een drempel die moet worden overwonnen. Daarom heeft Manja een jaar geleden haar eigen bedrijf Zumba4u opgericht, om de drempel om te gaan sporten zo laag mogelijk te maken voor iedereen.

Manja stelt zichzelf graag even voor. “Mijn naam is Manja van Cruchten. Dansen is mijn grote passie. Na 8 jaar met heel veel plezier Zumba lessen te hebben gevolgd en les te hebben gegeven aan een sportschool, werd het tijd om mijn droom te volgen en voor mezelf te gaan beginnen. Ik merkte namelijk dat veel mensen opkijken tegen het bezoek aan een sportschool. Vaak draait het om zien en gezien worden en dat wordt vaak als onprettig ervaren. Dat wilde ik anders doen.”

Daarom is ze in 2018 begonnen met het geven van groepslessen Zumba en Strong by Zumba (vergelijkbaar met bootcamp) onder de naam Zumba4u door zelf een zaaltje af te huren in het Baekerhoes in Maasbracht. De ongedwongen sfeer van de lessen werd zo goed ontvangen dat er snel een uitbreiding volgde naar andere dansprogramma’s, zoals Zumba voor kinderen (Zumba Kids) en ouderen (Zumba Gold), BodyBalance (een combinatie van yoga, tai chi en pilates) en BodyAttack. Inmiddels zijn er ook danslessen in wijkaccommodaties De Vlonder en De Donderie in Roermond (gelegen in de wijken Hoogvonderen en Donderberg) en wordt er bij goed weer met regelmaat uitgeweken naar leuke buitenlocaties (zoals de kasteelruïne in Montfort).

Manja is van mening dat de beste motivatie om te gaan sporten is, dat je er plezier aan beleeft. Lekker bewegen en met elkaar een leuke tijd hebben staat centraal. Alle lessen zijn toegankelijk voor zowel beginners als gevorderden. Daardoor verloopt weliswaar niet elk danspasje altijd als een geöliede machine, maar dat draagt juist extra bij aan het plezier en de motivatie!

Het motto van Zumba4u is daarom: “Every workout is a party!”.

Spreekt dit jou ook aan? Kijk dan eens op www.facebook.com/zumba4u.nl of www.zumba4u.nl/ voor het complete lesaanbod in Roermond en Maasbracht. Wil je gratis een les naar keuze mee komen doen? Neem dan contact op met Manja via bovengenoemde Facebook pagina of stuur een mailtje naar [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen