VOORLEESONTBIJT IN ROERMOND EN HERKENBOSCH

Foto: Bibliorura

Persbericht – We beginnen het nieuwe jaar traditioneel met de Nationale Voorleesdagen! Van 22 januari tot en met 1 februari gaan we weer volop voorlezen. Voorlezen is niet alleen heel leuk en gezellig, het is ook heel goed voor de ontwikkeling van kinderen. Ze leren er nieuwe woorden van, ontdekken de wereld en ontwikkelen hun fantasie.

De Nationale Voorleesdagen staan dit jaar in het teken van het prentenboek Moppereend van Joyce Dunbar en Petr Horáček. Eend is boos, want niemand wil met haar spelen. Hond wil alleen maar graven, Schildpad wil soezen, Haan wil kraaien en Varken wil in de modderpoel. Maar daar vindt Eend allemaal niks aan. Langzaam maar zeker wordt het wolkje dat haar achtervolgt groter en grijzer. Wat gebeurt er als de wolk openbarst?

De Bibliotheek Bibliorura organiseert tijdens de Nationale Voorleesdagen twee keer een Voorleesontbijt en één Voorleeslunch. Op 25 januari barst de wolk van Moppereend in de bibliotheek tijdens een ontbijt en een lunch en op 1 februari hangt de Moppereendwolk boven Café Restaurant Rijstal Venhof in Herkenbosch. Het Voorleesontbijt begint op beide locaties om 10.00 uur. De Voorleeslunch begint om 13.00 uur. Eerst wordt het verhaal van Moppereend voorgelezen en tot leven gebracht door PuurMuur. Daarna gaan we smullen van een lekker ontbijt of een lunch. Tijdens het eten zorgen PuurMuur en Moppereend voor een hoop gezelligheid.

Het Voorleesontbijt is geschikt voor kinderen van 2 t/m 6 jaar. Deelname aan het Voorleesontbijt kost €2,50 per persoon. Aanmelden kan vanaf 11 januari via www.bibliorura.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen