112

Weert – Bewoner slachtoffer van diefstal door babbeltruc

Foto: Roermond Nieuws Henk Dovermann

Weert – De politie vraagt de hulp van het publiek in een onderzoek naar een diefstal vrijdagavond waarbij de twee verdachten een bewoner via een babbeltruc om de tuin hebben geleid.

Rond 19.40 uur kwam een onbekende man aan de deur bij de bewoner aan de Mantelmeeuw en wist zich via een babbeltruc naar binnen te praten. Enige tijd later kwam een tweede man ook de woning binnen waarna ze geld van het slachtoffer hebben gestolen en er vandoor zijn gegaan.

Onderzoek

Agenten verrichten zaterdag een buurtonderzoek en gaan in gesprek het slachtoffer. Daarnaast doet de politie een dringende oproep aan de inwoners van Weert die mogelijk getuigen zijn geweest of informatie hebben die van belang kan zijn voor het onderzoek.

Iets gezien? Deel het!

Misschien was u vrijdagavond aan het wandelen met de hond of is u iets verdachts opgevallen in de wijk. Alle informatie over de twee verdachten en ook over een eventuele auto waar ze mee verplaats hebben is welkom. Deel dit met de politie via 0900 – 88 44 of het onderstaande digitale tipformulier. Anoniem melden kan ook via MMA onder telefoonnummer 0800-7000. Mocht u beschikken over eventuele bewakingsbeelden dan vragen wij u om deze te delen met de politie.

Wees alert op babbeltrucs

Diefstal door een ‘babbeltruc’ komt steeds vaker voor: onbekenden bellen bij u aan en gebruiken een mooie smoes om binnen te komen. Vervolgens stelen zij uw geld en andere waardevolle bezittingen. Deze zogeheten babbeltrucs zijn bedoeld om mensen op te lichten. Het gebeurt voornamelijk aan de deur en bij pinautomaten. Denk niet dat het u niet overkomt, want de dieven zijn zeer behendig met hun smoezen. De politie is alert op deze vorm van diefstal.

Lees meer over babbeltrucs en hoe u kunt voorkomen dat u slachtoffer wordt.