Mondelinge vragen inzake speeltuin Kitskensberg Roermond

Foto: Speeltuin Kitskensberg

Tijdens de raadsvergadering van 7 mei wil Dirk Franssen, Vicefractievoorzitter LVR, mede namens Dré Peters, graag gebruik maken van het recht om mondelinge vragen te stellen aan het college van B&W.

Het gaat hierbij om speeltuin Kitsensberg. Naar aanleiding van een recent initiatief “help speeltuin Kitskensberg Roermond” wordt geconstateerd dat de speeltuin momenteel in moeilijke omstandigheden verkeert. Contact met enkele betrokkenen heeft geleid tot de volgende vragen:

1.  Is het college van B&W bekend met het initiatief “help speeltuin Kitskensberg Roermond”?

2.  Is het college van B&W bekend met de omstandigheden waarin de speeltuin momenteel verkeert?

3.  Heeft het college van B&W contact opgenomen met (het bestuur van) de speeltuin Kitskensberg om zich te vergewissen van de omstandigheden waarin de speeltuin momenteel verkeert?

De problematiek wordt veroorzaakt door een samenloop van omstandigheden zoals onder andere:

–                           gesloten met Pasen en populaire vrije dagen waarop het altijd druk is;

–                           in deze tijd vinden traditiegetrouw veel schoolreisjes plaats, die nu niet doorgaan;

–                           kindervakantiewerk in de zomerperiode kan niet plaatsvinden;

–                           de personeelskosten van de mensen die daar werken lopen door;

–                           vanwege wetgeving moeten de keuringen en het onderhoud aan de speeltoestellen doorlopen want anders dienen er speeltoestellen buiten gebruik worden gesteld of worden afgebroken;

–                           horecagelegenheid kan nu geen omzet genereren;

–                           kortom: de exploitatie staat gigantisch onder druk omdat er (verplichte) uitgaven zijn maar waar geen enkele inkomsten tegenover staan.

Inmiddels is er door het initiatief uit de samenleving op dit moment al bijna € 5000,- opgehaald. Dit is een geweldig signaal uit de samenleving waaruit blijkt dat de speeltuin Kitskensberg nog immer zeer populair en zeer geliefd is o.a. vanwege het laagdrempelige karakter voor alle kinderen en ouders.

4.  Is het college van B&W gezien bovenstaande bereid met (het bestuur van) de speeltuin Kitskensberg in overleg te treden, om te bezien op welke wijze de gemeente de in nood verkerende speeltuin kan ondersteunen en/of van het spreekwoordelijke “steuntje in de rug” kan voorzien?

Meedenkend zou een ondersteuning in geldelijke vorm een mogelijkheid zijn. Maar wellicht ook door bijvoorbeeld de verplichte keuringen van en/of het noodzakelijke onderhoud aan de speeltoestellen, vanwege deze bijzondere situatie eenmalig vanuit de gemeente te faciliteren en/of te bekostigen.

5.  Is het college van B&W bereid om in lijn van voornoemde suggestie op een zo breed mogelijke manier en samen met (het bestuur van) de speeltuin naar oplossingen te zoeken zodat de speeltuin Kitskensberg kan blijven bestaan?

6.               Zo ja, hoe wilt u in de geest van de vragen 4 en 5 dit gaan doen, en binnen welke termijn kunt u de Raad hierover een terugkoppeling geven? Zo nee waarom wilt u dat niet doen?

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen