Motie Ondersteuning (horeca-)ondernemers Roermond, door LVR

Foto: Steve Buissinne via Pixabay

De minister-president heeft aangegeven dat enkele coronarestricties versoepeld zullen gaan worden, waarbij een aantal branches rekening zal moeten houden met de 1,5 meter norm. Koninklijke Horeca Nederland geeft aan dat deze norm werkbaar en haalbaar zal zijn, doch voor veel horecazaken niet rendabel is: de omzet kan tot zes keer lager uitvallen.

De horeca zou van de lokale overheid zoveel mogelijk ruimte moeten krijgen om deze crisis te overleven, zodra de verplichte sluiting voorbij is. De enige optie om de omzet enigszins op peil te houden, bestaat uit uitbreiding van vierkante meters en/of openingstijden.

In de raadsvergadering van 7 mei 2020 verzoekt de LVR om in nauw overleg te treden met vertegenwoordigers van de lokale horeca. B&W zou samen met hen een plan moeten opstellen voor het (tijdelijk) versoepelen van gemeentelijke regels, zodat de ondernemers een grotere verdiencapaciteit kunnen krijgen. Dat zou kunnen door grotere terrassen toe te staan of ruimere openingstijden te hanteren, zonder dat dit leidt tot hogere gemeentelijke lasten.
Tevens dient men te bekijken of soortgelijke mogelijkheden ook bestaan voor ondernemers uit andere branches.
Met de horecaondernemers aan het Munsterplein dienen aparte afspraken te komen: zij hebben al sinds augustus 2019 (start renovatie Munsterplein) te maken met aanzienlijke omzetdalingen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen