Carnavalsbonden werken samen aan veilige vastelaovend

Foto: Pixabay

De bonden SLV (Samewirkende Limburgse Vastelaovesvereniginge) en BCL (Bond voor Carnavalsverenigingen in Limburg) slaan de handen ineen om – uitgaande van de coronamaatregelen – advies op te stellen voor de carnaval in Limburg in het seizoen 2020-2021. Te denken valt hierbij aan advies naar gemeenten, maar bijvoorbeeld ook een optochtenprotocol. Volgens Raymond Vlecken, president van de SLV, wordt carnaval 2021 een heel andere carnaval dan die we kennen.

De SLV kwam woensdag in een spoedvergadering bijeen, omdat ze gemerkt hadden dat er veel vragen speelden onder hun verenigingen. Vragen over optochten, maar ook bijvoorbeeld of er een prins gevonden kon worden die dit alles aandurft. Hoewel het seizoen officieel start op de 11e van de 11e, zijn de meeste verenigingen al druk bezig met de voorbereidingen, die dankzij de coronamaatregelen dit jaar een stuk lastiger en veel meer onzeker zijn.

De SLV wil samen met de BCL mogelijkheden en risico’s in kaart brengen. Volgens 1Limburg wil men op die manier alle verenigingen adviseren, ook degenen die geen lid zijn. BCL-voorzitter Jos Hessels vindt het nu geen moment om te vragen naar een lidmaatschapsbewijs:

“we moeten er voor zorgen dat de vastelaovend in Limburg op een veilige en verantwoorde manier kan plaatsvinden.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen