Max over pitstoprecord van Red Bull: ‘Daar gaat heel veel training aan vooraf’

Foto: Verstappen.nl

Zijn dagen zijn grotendeels gevuld met thuis trainen en simracen, maar natuurlijk houdt Max Verstappen ook contact met de buitenwereld. Met de hedendaagse techniek is het geen enkel probleem om zo ook in Monaco op de hoogte te blijven van het laatste nieuws uit Milton Keynes, de thuishaven van Aston Martin Red Bull Racing.

Het hele team is echter al wekenlang niet op de fabriek geweest, vanwege de verplichte stop, die door het coronavirus naar voren gehaald en verlengd is. “Begin juni mag ons team weer aan het werk”, aldus Max. “We moeten nog bekijken hoe we dat gaan doen met mijn simdagen en of dat lukt met de maatregelen die dan in Groot-Brittannië gelden. We hebben elkaar wel een paar keer gesproken. Een keer zelfs met het hele team op Zoom, dat was mooi. Toen iedereen was ingelogd, waren we met wel 800 personen online.”

Tijdens Grand Prix-weekenden mogen gewoonlijk zestig personen per Formule 1-team aanwezig zijn. Maar als het seizoen dit jaar van start gaat – hopelijk begin juli in Oostenrijk – zullen dat er wat minder moeten zijn. Max kan niet wachten. Hij vertelt: “Ik geniet ervan om samen te zijn. Mijn hele crew is erg goed. Ze zijn enorm snel, ook als ze soms de auto moeten repareren”, zegt Max lachend. “Ook de pitstops van Red Bull zijn ongelooflijk. We hebben het wereldrecord staan, maar er gaat heel veel training aan vooraf om op dat punt te komen. Dat is erg indrukwekkend.”

Lees verder bij de bron: http://www.verstappen.nl/