Panattoni Nederland start ontwikkeling distributiecentra Roermond

Foto:

Panattoni Nederland, onderdeel van Panattoni Europe, start met de ontwikkeling  van twee ultra moderne logistieke distributiecentra in Roermond

e nieuwe ontwikkeling  bestaat uit twee distributiecentra : één van 25.175 m2 en één van 18.080 m2. In totaal beslaat het project een oppervlak van 43.225 m2. Panattoni heeft een koopovereenkomst getekend met Ontwikkelingsmaatschappij Midden Limburg ( OML). Roermond  is het eerste project van Panattoni in Nederland sinds de start in december 2019.

In januari 2021 wordt er gestart met de bouw van de distributiecentra die een vrije hoogte hebben van 12,20 meter, in totaal 37 dock’s ,265 parkeerplaatsen voor personenwagens en 9 parkeerplaatsen voor vrachtwagens. Naar verwachting wordt het complex in september 2021 opgeleverd.

Het nieuwe complex zal voldoen aan de ‘Very Good’ standaard van BREEAM en het plaatsen van zonnepanelen op het dak van het complex behoort tot de mogelijkheden.

Jeroen Gerritsen, Algemeen Directeur Panattoni Nederland:  “ Dit is een fantastisch begin van onze ontwikkelactiviteiten in Nederland, 6 maanden nadat Panattoni naar Nederland is gekomen. Wij zien heel veel toekomst in Midden- en Zuid Limburg, omdat we merken dat er een betere beschikbaarheid van personeel is om de distributiecentra goed te kunnen bemensen. Deze ontwikkeling ligt tegen de dorpen Linne, Herten en de stad Roermond aan, dus mensen kunnen op de fiets of lopend naar het werk. Tevens biedt de locatie dezelfde multimodale voordelen en nabijheid tot de Duitse afzetmarkt als andere populaire locaties in Limburg. Ik denk dat logistiek en alles dat daarbij hoort tijdens de coronacrisis zijn waarde heeft bewezen. En juist nu de werkloosheid weer gaat oplopen, kunnen we met dit soort initiatieven nieuwe werkgelegenheid naar de regio trekken.”

Jeroen Bertjens, Senior Consultant Marketing & Sales: “We zijn heel blij met de ontwikkeling van de beiden duurzame distributiecentra door Panattoni Nederland in de regio Midden-Limburg. Dit biedt nieuwe kansen voor Midden-Limburgse bedrijven om te expanderen, alsmede kansen voor bedrijven welke zich in deze regio nieuw willen vestigen. De regio heeft reeds een bloeiende logistieke cultuur en infrastructuur met o.a. grootschalige distributiecentra van Hansen Dranken, UPS, Plus, Lidl, Aldi, Actio en Dick Vijn Logistiek. Met de ontwikkeling van de beiden distributiecentra door Panattoni Nederland worden wederom een paar mooie bedrijven aan dit rijtje toegevoegd.”

Over Panattoni
Panattoni Nederland is onderdeel van Panattoni Europe, marktleider in industrial real estate in Europa. Het is onze missie om lokale bedrijven te ondersteunen met het leveren van multifunctionele, build-to-suit warehouse projecten. Teneinde onze doelstelling tot het ontwikkelen van deze projecten te bereiken, kopen wij gronden op de meest strategische locaties in Nederland. Panattoni treedt op als expert in elke fase van het investerings-traject.
www.panattonieurope.com/nl/roermond
www.panattonieurope.com

Over OML
OML BV draagt bij aan de economische ontwikkeling van de regio Midden-Limburg en doet dit in samenwerking met gelieerde partijen, bedrijfsleven en overheden. OML B.V. heeft de volgende kerntaken: advisering bij ruimtelijk-economische vraagstukken, locatie- en gebiedsontwikkeling, acquisitie van bedrijven en sales van bedrijventerreinen alsmede de ontwikkeling en uitgifte van nieuwe bedrijventerreinen.

De vijf aandeelhouders van OML zijn de gemeenten Echt-Susteren, Leudal, Maasgouw, Roerdalen en Roermond.

OML heeft percelen te koop op de bedrijventerreinen: Businesspark ML in Echt, Windmolenbos en Zevenellen in Haelen, Merummerpoort, De Hanze, Boven de Wolfskuil, De Grinderij en Oosttangent in Roermond. Op de bedrijventerreinen Roerstreek-Noord in Roermond en bedrijventerrein Koeweide in Maasbracht is elk nog één kavel beschikbaar.
www.oml.nl

Bron: OML

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen