Max na winst op Silverstone: ‘Kan niet wachten weer te racen in Barcelona’

Foto: Verstappen.nl

Voordat Max Verstappen vooruitblikt op de Grand Prix van Spanje, die komend weekend op de planning staat, kijkt de Aston Martin Red Bull Racing-coureur eerst nog even terug op de schitterende zege van vorige week op Silverstone.

Max:

“Dat was een geweldige teamprestatie, voor ons en voor Honda, om afgelopen weekend de race te winnen. Het was een fantastisch resultaat en wat onverwacht, maar toen we eenmaal aan het racen waren, zag ik dat we een erg goede snelheid hadden. Het gaf veel voldoening en het toont dat als je blijft werken richting een doel dat er mooie resultaten mogelijk zijn.”

Hoe vroeg in de race had je in de gaten dat je de snelheid had om Mercedes bij te blijven? Max vertelt:

“De eerste stint ging erg goed, ondanks dat we niet op dezelfde band als Mercedes reden, maar ik wist niet zeker of ze voluit gingen, dus ik hield er rekening mee dat ze misschien in de laatste paar ronden opeens sneller zouden gaan, want gewoonlijk zijn ze erg snel. Halverwege de laatste stint zag het ernaar uit dat zij moeite hadden met hun banden en niet die extra snelheid ten opzichte van ons hadden. Vanaf toen reed ik comfortabel aan de leiding.”

Lees verder bij de bron: http://www.verstappen.nl/