Max over bandenmanagement: ‘Kwestie van kijken en gevoel’

Foto: Verstappen.nl

Na afloop van de eerste twee vrije trainingen voor de Spaanse Grand Prix sprak Max Verstappen met Olav Mol voor het programma Formule 1 Café, dat dat gedurende het Formule 1-seizoen elke vrijdagavond om 22.30 uur te zien is op Ziggo Sport kanaal 14 en Ziggo Sport Select.

Het is inmiddels vijf jaar geleden dat Max van Scuderia Toro Rosso – dat tegenwoordig als AlphaTauri in de boeken staat – promoveerde naar Red Bull Racing, na zijn eerste seizoen en vier wedstrijden in de Formule 1. Max vertelt over de plotsklapse promotie: “In zo’n eerste weekend volg je vooral wat er in de pitbox naast je, bij je teamgenoot, gebeurt. Ik had natuurlijk nog geen enkele ervaring met die auto.

“Maar zo werk ik de laatste jaren natuurlijk niet meer. Je leert gedurende de jaren iedereen beter kennen en de relatie met mijn engineer is natuurlijk het aller belangrijkste. Inmiddels hebben we nog amper woorden nodig en weten we precies van elkaar hoe we de auto gaan afstellen. Je moet elkaar heel goed aanvoelen.”

Lees verder bij de bron: http://www.verstappen.nl/