Fotoserie: Denkend aan Holland in Maasniel

Enkele weken geleden kreeg Maasniel plotseling bezoek van Jannie van der Heijden en André van Duin voor hun programma Denkend aan Holland. Omdat ze bij dit programma Nederland verkennen vanaf het water, was dit bezoek enigszins onverwacht: ze belandden midden in Maasniel, waar ’t enige stromende water door de Maasnielderbeek gaat.

Blijkbaar had het tweetal bij hun bezoek aan Limburg een link gelegd met het “Rijke Roomsche Leven”, en wilden ze wel eens kennis maken met een echte geestelijke. De productiemaatschappij kwam via-via in contact met ‘ne echte Neelder jong, en die hoefde niet ver te zoeken. Jannie en André liepen dus onder aan de kerktrappen pastoor Wilson Varela tegen het lijf. Hij nodigde de twee ontdekkingsreizigers uit voor een bezoek aan wat hij de mooiste vereniging van het dorp noemde: schutterij St. Urbanus.
Op het schietterrein werden Jannie en André door voorzitter Frans en het koningspaar Rebecca en Pascal opgewacht, en na een korte inleiding werden ze uitgenodigd om zelf ook eens onder de schietboom te gaan staan. Voor André was de eerste kennismaking met deze historische sport niet om naar huis te schrijven: waarschijnlijk liggen de stukken hout van de schietboom tot aan de andere kant van de A73 bij de bouwmarkt. Jannie daarentegen wist bij haar eerste schietervaring meteen al enkele bölkes af te schieten.

Vanuit Maasniel trok het tweetal naar de Voorstad, waar ze zich in Zuid Frankrijk waanden: het wijntje, de jeu-de-boulesbaan en een stralende zon tegen een strakblauwe lucht. Zoals Jannie al zei: in Limburg is het bijna altijd mooi weer. Via de Steenen Brug kwamen ze bij de Roerkade aan bij hun boot, waarmee ze de Maas opvoeren. Vanuit Roermond vertrokken ze in zuidelijke richting, om volop te kunnen genieten van de Maasplassen en de vele natuurmonumenten die Limburg rijk is.
Tijdens de uitzending was te zien dat ze o.a. een bezoek brachten aan Thorn, Stevensweert, Maasbracht en Aldeneik. Deze uitzending was na het NOS-journaal het best bekeken programma van de avond, met 1,5 miljoen directe kijkers. Dit worden er ongetwijfeld nog meer: mensen die het programma gemist hebben of het gewoon nog eens willen zien: Maasniel is prachtig op de kaart gezet!

WijZijnMaasniel was aanwezig bij het bezoek van dit illustere tweetal aan Maasniel, en maakte van de gelegenheid gebruik om enkele plaatjes vast te leggen die nog niet eerder vertoond zijn.

https://www.facebook.com/watch/?v=233644811183562

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen