Wethouders Roermond en Roerdalen starten aanleg glasvezelnetwerk op industrieterreinen Roerstreek

Foto:

Persbericht- Wethouders Angely Waajen van de Gemeente Roermond en Jan den Teulen van de Gemeente Roerdalen hebben maandag 17 augustus de symbolische aftrap verricht voor de aanleg van het zakelijke glasvezelnetwerk op de industrieterreinen Roerstreek- Noord en Zuid. De deelnemende bedrijven kunnen daardoor vanaf november dit jaar beschikken over razendsnel Internet.

De initiatiefnemers van dit project zijn ParkNed/Levelfour, A3bc en Parkmanagement Midden-Limburg/BiZ Roerstreek. Onder de naam Glasvezel Roermond hebben zij voldoende bedrijven op Roerstreek weten te enthousiasmeren om de aanleg van dit moderne en razendsnelle netwerk mogelijk te maken.

Waarom glasvezel

Voor ondernemers is een snelle Internet verbinding tegenwoordig van levensbelang. Digitaal zakendoen is niet meer weg te denken, de traditionele netwerken (koper en coax) voldoen qua bandbreedte en beschikbaarheid niet meer aan de nieuwe normen en eisen die hieruit zijn ontstaan. Snel Internet vraagt veel bandbreedte en is cruciaal voor zaken als videobellen, online winkelen en data opslaan in de Cloud.

De aanleg van glasvezel is niet goedkoop, maar door gezamenlijke deelname op Roerstreek kan nu iedere ondernemer daar laagdrempelig een razendsnelle glasvezelaansluiting aanschaffen.

A3bc Data & Telecom is gevestigd aan de Westhoven 6 in Roermond en is in 10 jaar tijd uitgegroeid tot een betrouwbare, volwaardige speler op het gebied van data en telecom voor de zakelijke markt. Met veel kennis van techniek, met oog voor de wensen en behoeften van de klant.

ParkNed is een dochteronderneming van Levelfour uit Nistelrode en zet zich in om van Nederland een goede, concurrerende kenniseconomie te maken. Dat doen we door het integraal aanleggen van hypermoderne glasvezelnetwerken op bedrijventerreinen, in samenwerking met gemeentes, parkmanagers, bedrijvenverenigingen en dienstverleners.