De WegWijzer: voor vragen en zorgen rondom eenzaamheid

Foto: PublicDomainPictures

Roermond heeft sinds kort een centraal punt waar mensen terecht kunnen met hun vragen en zorgen over eenzaamheid. Via de WegWijZer kunnen zij laagdrempelig in contact komen met mensen die deskundig zijn op het vlak van eenzaamheid. Juist in deze tijd van vakantie en coronacrisis, waarbij persoonlijk contact soms moeilijk is, biedt dit centrale punt uitkomst.

Wethouder Smitsmans: “De gemeente Roermond is aangesloten bij het landelijk actieprogramma ‘Een tegen eenzaamheid’. We willen eenzaamheid voorkomen en bestrijden. Samen kunnen we dit bereiken door bijvoorbeeld een plek als de WegWijzer waar mensen persoonlijk contact hebben en vragen kunnen stellen.”

Waarvoor kun je terecht?

De WegWijZer wijst de weg bij alle vragen over wonen, welzijn, zorg en inkomen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan vragen over wet- en regelgeving, opvoeding, mantelzorg en vrijwilligerswerk. En vanaf nu dus ook met vragen en zorgen over eenzaamheid.

Met welk doel?

Het kan moeilijk zijn om over eenzaamheid te praten. Toch is dát de eerste stap om eenzaamheid te doorbreken. De WegWijZer biedt nu een laagdrempelige en veilige omgeving om vragen en zorgen (eventueel anoniem) te bespreken.

Voor wie?

Bij de WegWijZer kunnen mensen terecht die zich eenzaam voelen, maar ook de mensen uit hun omgeving zoals familie en buren én met de zekerheid dat hun privacy gewaarborgd wordt.

 

Telefonische bereikbaarheid

Voor vragen kunt u contact opnemen met een van de locaties van de WegWijZer:

–          Locatie Bredeweg    088-656 06 00

–          Locatie Donderberg 0475-345135

of via email: [email protected]

Bron: Gemeente Roermond

Reacties