Max derde in tweede vrije training Mugello: ‘Tevreden’

Foto: Verstappen.nl

In de tweede vrije training in aanloop naar de Toscaanse Grand Prix, heeft Max Verstappen de derde tijd op de klokken gezet. De Nederlandse Aston Martin Red Bull Racing-coureur moest een paar honderdsten toegeven op wereldkampioen Lewis Hamilton, terwijl zijn Mercedes-teamgenoot Valtteri Bottas net als in de eerste vrije training op Mugello als snelste rondging.

“We hadden een goede dag. We mogen tevreden zijn met hoe de auto ging”, laat Max weten. “We zitten niet ver van Mercedes af, dat is goed. Er zijn altijd dingen die beter kunnen, maar ik ben over het algemeen tevreden met de balans van de auto.” Over de uitdaging van Mugello, een nieuw circuit op de Formule 1-kalender, zegt Max: “Het is een erg gaaf circuit met al die snelle bochten. Om met een Formule 1-auto gemakkelijk vol gas door Arrabbiata 1 en 2 te gaan, is ongelofelijk. Het is erg mooi en genieten om hier te rijden. Het is een erg vloeiend circuit, waar ik van houd. Er zijn geen langzame bochten, dat is fijn.”

Een hogesnelheidscircuit waar met veel downforce gereden wordt, dat moet zwaar voor de banden zijn? Max: “Dat valt me nog mee. Ik had het erger verwacht. De slijtage was eigenlijk prima.” En voor jou als coureur? “Ik voel me vandaag prima, maar op zondag zal het flink warm worden en met 59 ronden te gaan, zal het niet eenvoudig worden. Maar ik houd van een uitdaging en wij mogen niet klagen: wij trainen en werken hard om fit te zijn als we in de auto stappen.”

Lees verder bij de bron: http://www.verstappen.nl/