Bisdomblad De Sleutel is vernieuwd  

Foto:

De Sleutel, het tijdschrift dat het bisdom Roermond al 47 jaar uitgeeft, heeft een complete metamorfose ondergaan. Dit weekeinde verschijnt de eerste editie van het bisdomblad in een totaal vernieuwde opzet.

Van een maandblad is het een kwartaalblad geworden. Als onderdeel van de vernieuwing is het magazine dikker en kleurrijker geworden. Ook de inhoud is breder van opzet en er is meer ruimte voor beeldmateriaal. Het bisdom hoopt met de vernieuwingen van De Sleutel een breder publiek aan te spreken dat geïnteresseerd is in geloof en leven in Limburg.

“De manier waarop mensen met elkaar communiceren, verandert voortdurend en als kerk proberen we bij de tijd te blijven met de wijze waarop we onze boodschap over het voetlicht brengen,” zegt woordvoerder Matheu Bemelmans van het bisdom. “Dat betekent anno 2020 een interessante mix van online en printmedia.” Naast de website, een wekelijkse digitale nieuwsbrief en het online magazine Clavis verschijnt voortaan vier keer per jaar het gerestylede magazine De Sleutel.

In het eerste nummer in de vernieuwde opzet is een interview te lezen met politicus Martijn van Helvert uit Sittard, die in de Tweede Kamer een gebedsruimte liet inrichten. Hij vertelt over zijn kerkbetrokkenheid in de rubriek ‘Mijn geloof’. ‘De lezer komt ook andere nieuwe rubrieken tegen als ‘Met hart en ziel’, ‘Kunstwerk onder de loep’ en ‘Selfie met Maria’. Uiteraard is er in het magazine ook veel aandacht voor kerk en corona en een reportage over Caritas045. Op het hoogtepunt van de coronacrisis deelden vrijwilligers van het diaconieproject in Parkstad veertienhonderd maaltijden per week uit. De Sleutel sprak met de initiatiefnemer Arend van der Heijden.

Een abonnement op De Sleutel kost € 29 per jaar. Nieuwe abonnees ontvangen een aardig  welkomstgeschenk. Een abonnement nemen of proefnummer bestellen kan via [email protected]

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen