Max Verstappen met P2 op eerste startrij na kwalificatie Sochi: ‘Niet verwacht’

Foto: Verstappen.nl

Max Verstappen heeft zich als tweede gekwalificeerd voor de Grand Prix van Rusland. De Nederlander kwam op het 5,848 kilometer lange Sochi Autodrom tot een 1:31.867, waarmee hij zich aan het einde van Q3 tussen beide Mercedessen wist te nestelen. Door zijn snelste tijd in het tweede kwalificatiedeel op de mediums te noteren, mag Verstappen de race (net als Valtteri Bottas) op het geelgekleurde rubber aanvangen. Lewis Hamilton verzekerde zich met ruime marge van zijn 96e pole positie. Sergio Pérez completeerde met een vierde plek de tweede startrij.

Max spreekt na de kwalificatie van een mooi herstel na de problemen van gisteren: “We hadden wat moeite om de goede balans te vinden. Zelfs vanmorgen was ik nog niet helemaal blij, maar tijdens de kwalificatie hebben we geprobeerd om de balans goed te krijgen. Deze werd stapje voor stapje beter. Na nog wat veranderingen in Q3 had ik tijdens de laatste ronde wat meer grip, iets dat je hier, vooral bij het insturen van de bochten, veel nodig hebt.”

Of het een van de beste rondjes van Verstappen ooit was? “Ik denk het wel, het voelde erg goed”, tekent de Limburger op. “Het is geen pole positie, maar ik had niet verwacht om tweede op de grid te staan, dus ik ben erg tevreden.” Er is dan ook nog van alles mogelijk voor de race morgen: “Het slipstream-effect is hier erg groot, dus als we een goede start hebben ben ik benieuwd wat er in bocht twee gaat gebeuren. Het gaat sowieso interessant worden met de banden”, sluit de Aston Martin Red Bull Racing-coureur af.

Lees verder bij de bron: http://www.verstappen.nl/