Vrijwilligers en financien gezocht voor cultureel festival op de Kemp

Foto:

Angela Hokstam – In de maand april 2020 begon het idee  te ontstaan bij Rob van Vugt, bewoner van de Kemp, om een wijkfeest te organiseren voor  zijn woonwijk.  Aanleiding hiervan was het feit dat het begin van het jaar, niet lukte een wijkfeest te organiseren. Hij  gunde de wijk echter een feest en sterker nog, meer dan dat.

”Het zal geen traditioneel wijkfeest zijn, zoals we dat kennen. Denk meer in termen van Cultureel en Festival. En het is meer dan dat, gezien de aandacht voor lange termijn doelen. Een daarvan is inclusie, iedereen hoort erbij .We leven op de Kemp met wijkbewoners van alle leeftijden, met diverse kansen en mogelijkheden, verschillende inkomensgroepen, sociale klassen, lokale herkomst, nationaliteiten, geloofsovertuiging, seksuele geaardheid en levensovertuiging. Maar deze groepen leven naast elkaar en heel weinig met elkaar. Wellicht zijn de culturele verschillen op basis van afkomst nog het grootst, dus willen we aandacht vragen voor de diverse culturele achtergronden” zegt de initiatiefnemer van het cultureel festival.

Rob vertelt verder :

”het gaat om diversiteit en inclusie, een inclusieve wijk. De voorlopige werktitel is Kemp Cultuur Festival. We gaan voor een tweedaags evenement. In eerste instantie voor de wijk de Kemp, maar als je staat voor inclusie is er ook ruimte voor mensen van buitenaf. We willen graag de verbinding leggen in Roermond  Zuid. Buurtbewoners die nog niet bij het plan betrokken zijn, kunnen hun ideeën mailen en appen. Een wijk vormen naar een inclusieve samenleving, doen we graag zoveel mogelijk samen. Communicatie is daarin voor ons belangrijk. We kunnen alle hulp gebruiken. Er zullen voor sponsoren, ook promotiemogelijkheden ingericht worden. Ons buurtplan is enerzijds het organiseren van een wijkfeest (cultureel festival) met een wereldagenda voor iedereen.

We willen daarbij alle bevolkingsgroepen bereiken. Een verfijnde wereldkeukenwereldmuziek, theater en dans, een duurzame wereldmarkt met eerlijke handel, workshops en spellen van diverse oorsprong. En daarnaast zijn we op zoek naar kansen voor een inclusieve wijk met plek voor iedereen, met ruimte voor diversiteit en inclusie, met een aanpak voor laaggeletterdheid, verbetering van kansen voor kinderen en met uiteindelijk een meer leefbare samenleving”.

”We richten ons in eerste instantie op, hoe we het Festival vorm zullen geven. Het benaderen van de diverse groepen in de wijk en het realiseren van onze lange termijn doelen, komen pas daarna aan bod. Ons project is helaas niet doorgedrongen, tot de finale van Onze Buurt. We willen ons dus ook richten op andere financieringsvormen. Daar wordt nu hieraan gewerkt. Het evenement is gepland voor de periode mei- augustus 2021. Het is nog allerminst zeker dat er komende zomer een Kemp Cultuur Festival komt. Er moet nog aan allerlei randvoorwaarden voldaan worden  en hard gewerkt worden, maar het streven is er wel. We willen samen iets moois neerzetten en de wijk een boost geven. Daarvoor kunnen we zeker nog hulp gebruiken”.We zoeken nu met name vrijwilligers en financiering besluit van Vugt.

Wilt u dit initiatief steunen? Maak dan contact met Rob van Vugt: Telefoonnummer:06-13210231

Maatschappelijk profiel: https://www.facebook.com/RobvanVugtRoermond/ Twitter: @rob_vanvugt

 

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen