Honda vertrekt eind 2021 uit de Formule 1

Foto: Verstappen.nl

Red Bull Racing erkent de beslissing van Honda Motor Company om zich aan het einde van het seizoen 2021 terug te trekken uit de Formule 1 en bedankt het bedrijf “voor zijn uitzonderlijke inspanningen als power unit leverancier van zowel Red Bull Racing als Scuderia AlphaTauri”.

De samenwerking met Red Bull leverde onmiddellijk succes op: Max Verstappen scoorde tijdens de Grand Prix van Oostenrijk 2019 Honda’s eerste overwinning sinds 2006, gevolgd door nog drie overwinningen en dertien podiumplaatsen in slechts 31 races.

Bovendien betekende de overwinning van AlphTauri tijdens de Italiaanse Grand Prix van dit jaar dat Honda de enige motorenfabrikant werd, die sinds het begin van het hybride tijdperk van de Formule 1 in 2014 met twee verschillende teams wist te winnen.

De beslissing heeft geen invloed op de toewijding van Honda om de gezamenlijke doelen te bereiken tijdens de resterende samenwerking met Red Bull, aangezien beide tot eind 2021 streven naar het uitbouwen van hun gezamenlijk succes.

Lees verder bij de bron: http://www.verstappen.nl/