Jongerencentrum Gotcha weer open na brand

Foto: Wel.kom

Stichting Wel.kom is blij om te kunnen melden dat jongerencentrum Gotcha vanaf begin oktober haar deuren weer zal openen voor de jongeren uit de wijk Donderberg in Roermond.

Op oudejaarsdag 2019 verwoestte een brand een groot gedeelte van het jongerencentrum. Het herstellen van de schade duurde enkele maanden. Er was sprake van bewuste brandstichting. Daarom heeft Wel.kom samen met de wijkpartners extra inzet gepleegd op de risico’s op het gebied rondom het jongerencentrum. Het resultaat is dat we de afgelopen maanden zonder noemenswaardige incidenten zijn doorgekomen. Jongeren hebben zich van hun positieve kant laten zien en dat wekt vertrouwen voor de toekomst.

Nu de laatste muren aan de binnenkant geschilderd worden is het tijd om de activiteiten voor de jeugd uit de wijk weer op te pakken. Vanaf oktober zal het jongerenwerk van Wel.kom haar programma stapsgewijs verder uitbreiden. Uiteraard wordt hierbij rekening gehouden met de maatregelen rondom Corona. Naar verwachting zal begin november met behulp van de wijkbewoners de gevelbeplating van Gotcha vervangen worden. Wel.kom zal goed blijven kijken hoe de opstart van de activiteiten met de jongeren verloopt en zal samen met de wijkpartners de intensieve samenwerking blijven voortzetten.

Jongeren verdienen het dat Gotcha weer een positieve en prominente plek in de wijk is die erop gericht is de leefbaarheid voor de jeugd uit de Donderberg te vergroten. De basis is met de jongeren en de wijkpartners gelegd en Wel.kom heeft er alle vertrouwen in dat we dit gezamenlijk zullen voortzetten.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen