Max snelste op vrijdag in Turkije: ‘Een positieve dag’

Foto: Verstappen.nl

Max Verstappen heeft de eerste dag in aanloop naar de Grand Prix van Turkije als snelste afgesloten. Op Intercity Istanbul Park reed Charles Leclerc in zijn Ferrari de tweede tijd, gevolgd door de Mercedes van Valtteri Bottas op de derde plek. De Mercedes van Lewis Hamilton en de Red Bull van Max’ teamgenoot bij Aston Martin Red Bull Racing, Alexander Albon, completeren de top vijf.

“Over het algemeen was het een positieve dag voor ons”, laat Max na de tweede vrije training op Istanbul Park weten. “De auto werkte goed en daar ben ik best wel blij mee. De grip hier kan niet slechter worden, het is nog steeds alsof we op ijs rijden en veel erger dan in Portimão. Maar uiteindelijk is het hetzelfde voor iedereen en we moeten er ons op instellen.”

Max vervolgt: “Ik hoop dat het niet gaat regenen want dan moeten we op spikes gaan rijden. We zullen het er tijdens de rijdersvergadering over hebben waarom hier het asfalt zo glad is. We zijn hier vijf seconden langzamer dan wat we hier hadden moeten rijden.”

Vooruitblikkend op de rest van het weekend laat Max weten: “Ik hoop dat de baan beter zal worden en Mercedes zal de zaakjes morgen wel voor elkaar hebben. Ik hoop dat we competitief zijn tijdens de kwalificatie, en in de race weet je nooit wat er gaat gebeuren.”

Lees verder bij de bron: http://www.verstappen.nl/