Max op P2 na eerste dag in Bahrein: ‘Een positieve vrijdag’

Foto:

Max Verstappen heeft de tweede vrije training, in aanloop naar de Grand Prix van Bahrein, als tweede afgesloten. Lewis Hamilton reed in zijn Mercedes naar de snelste tijd. Op het Bahrein International Circuit reed Valtteri Bottas in zijn Mercedes de derde tijd. De Racing Point van Sergio Perez en de Renault van Daniel Ricciardo completeren de top vijf. Max’ teamgenoot bij Aston Martin Red Bull Racing, Alexander Albon, crashte zwaar en eindigde als tiende.

“De eerste vrije training heb ik niet veel gereden”, laat Max na de tweede vrije training in Bahrein weten. “We hebben wat dingen getest op de auto die niet echt deden wat we wilden waardoor we redelijk wat ronden verloren. Maar de tweede vrije training ging wel oké.”

Max vervolgt: “Maar we hebben nog wel wat dingen die we moeten leren begrijpen, maar over het algemeen was het een positieve vrijdag. Je kunt zien dat Mercedes nog steeds sneller is maar dat is geen verrasing. Wij moeten ons gaan focussen om een betere balans in de auto te vinden en daarna focussen op de race omdat de banden hier erg tricky zijn. Er is veel degradatie ronde na ronde.”

Vooruitblikkend op de rest van het weekend laat Max weten: “We willen ons niet volledig gaan focussen op de kwalificatie want de race is erg zwaar voor de banden. De balans in de auto is nooit perfect. Je kunt altijd dingen verbeteren.”

“Het was lastig uit te vinden op welke compound banden we voor 2021 reden vandaag. We waren een beetje zoekende naar grip en balans. Maar daar gaan we naar kijken, en daar zullen we met Pirelli over praten”, besluit Max.

Lees verder bij de bron: http://www.verstappen.nl/