Webinar ‘Samen cultuurmaken’ Samen werken aan cultuur voor iedereen

Foto: HvdK Limburg

Ben je actief in het culturele en/of sociaal domein (zorg en welzijn) en werk je eraan om cultuurdeelname zo toegankelijk mogelijk te maken voor bepaalde doelgroepen? Zet jij cultuur in de zorg- of welzijnssector in als middel in de strijd tegen eenzaamheid of armoede of voor het verbeteren van de gezondheid en welzijn van mensen? Dan is de subsidieregeling ‘Samen cultuurmaken’ van het Fonds voor Cultuurparticipatie wellicht iets voor jou.

Om je te helpen bij het oriënteren op deze regeling organiseert Huis voor de Kunsten Limburg in samenwerking met het Fonds voor Cultuurparticipatie en het Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst (LKCA) een webinar waarin we uitleg geven over de subsidieregeling. Ook bespreken we de kansen die deze regeling biedt, laten we twee initiatiefnemers van cultuurparticipatieprojecten aan het woord, leggen we uit hoe het Huis voor de

Programma

Fonds voor Cultuurparticipatie – subsidieregeling ‘Samen cultuurmaken’
Marie-Louise Smolenaars en Ingrid Henzen van het Fonds voor Cultuurparticipatie geven uitleg over het landelijke programma cultuurparticipatie en de subsidieregeling ‘Samen Cultuurmaken’ 2021-2024.

LKCA – kennisdossiers & samenwerking cultuur en sociaal domein
Angela van Dijk van het LKCA geeft uitleg over de kennisdossiers van het LKCA met achtergrondinformatie, succes- en faalfactoren en relevante voorbeelden die professionals en instellingen kunnen gebruiken bij het ontwikkelen van cultuurparticipatieprojecten. Ook geeft zij tips over de samenwerking tussen partners in de cultuursector en de zorg- en welzijnssector.

Voorbeelden uit de praktijk
Ter inspiratie lichten we twee Limburgse projecten uit die een toekenning hebben gekregen vanuit de aanloopregeling ‘Samen Cultuurmaken verbreden’ van het Fonds voor Cultuurparticipatie. Wat is de opzet van de projecten? Wat zijn de artistieke en sociale doelstellingen? Hoe hebben de initiatiefnemers de samenwerking tussen cultuur en partners uit de zorg- en welzijnssector tot stand gebracht? En wat is hun ervaring met het doen van een aanvraag bij het Fonds voor Cultuurparticipatie?

Eén van de projecten die we uitlichten, is Special Dance Team van Regionaal Instituut Cultuur en Kunsteducatie (RICK) in Weert. Tijdens het project ontwikkelen twaalf mensen met een verstandelijke beperking hun artistieke talenten.

Ondersteuning Huis voor de Kunsten Limburg
Patricia Peters van het Huis voor de Kunsten Limburg licht toe hoe het Huis professionals en instellingen uit het culturele en sociaal domein kan ondersteunen bij het ontwikkelen van een cultuurparticipatieproject en het doen van een aanvraag bij o.a. het Fonds voor Cultuurparticipatie.

Vragenrondje
Als deelnemer krijg je tot slot de gelegenheid om vragen te stellen aan de diverse sprekers.

Wanneer?

Het webinar vindt plaats op maandag 7 december 2020 van 15:00 – 16:30 uur.

Deelname via Microsoft Teams

Het webinar vindt plaats via Microsoft Teams. Voorafgaand aan het webinar ontvang je een mail met een instructie en de link waarmee je kunt inloggen in het webinar.

Aanmelden

Aanmelden is mogelijk tot uiterlijk vrijdag 4 december a.s. via het online aanmeldformulier.

Meer informatie

Kijk voor alle informatie rondom cultuurparticipatie op www.hklimburg.nl/cultuurparticipatie.

Vragen?

Indien je vragen hebt over het webinar of cultuurparticipatie in algemene zin, kun je contact opnemen met Patricia Peters, beleidsadviseur bij het Huis voor de Kunsten Limburg, via patriciapeters@hklimburg.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen