Reisadvies Roermond Travelcounsellors en Travelcounsellors Nederland gedenken 15 jarig bestaan

Foto:

Angela Hokstam – Op 1 november 2020 bestonden Reisadvies Roermond Travelcounsellors Sabina van Cruchten- Huyskens en Travelcounsellors Nederland, 15 jaar. Een dubbel jubileum in een zeer bewogen tijd.

 ”Ik ben heel trots op alles wat ik in die 15 jaar in Roermond heb opgebouwd, een betrouwbare en solide onderneming. Dit heb ik mede te danken aan mijn klanten. Voor hen boekte ik de mooiste reizen en zij werden mijn beste ambassadeurs. Ondanks dat dit jaar een totaal ander verloop heeft gekregen, kijk ik vol vertrouwen vooruit naar betere tijden, de volgende 15 jaar.  Ik sta met veel energie weer voor iedereen klaar. Reizen verkopen is namelijk geen beroep maar een passie, mijn passie” legt Sabina van Cruchten-Huyskens,directeur van

Reisadvies Roermond Travelcounsellors uit.

 Sabina is een “mensen mens”. ”Ik hou van mensen en van de dingen die hen bezig houdt. Ik hou van uitdagingen en alles wat nieuw is ontdekken. Ik ben blij als andere mensen blij zijn. Dat wat ik beloof voer ik voor zover het binnen mijn macht ligt, zo goed mogelijk uit. Ik ben een perfectionist, maar ook een idealist, die nog altijd ( ik ben 58) in het goede van ieder mens blijft geloven. Verder ben ik charismatisch en kan ik heel snel, en gelukkig bijna altijd goed mensen inschatten. Het is een soort van onderbuik gevoel”. Ik woon en werk al sinds jaar en dag in Roermond, en heb hier een groot netwerk. Mijn man heeft van 2001 t/m 2012 een horeca bedrijf in Roermond ( in de Voorstad) gehad. Ik heb hier ook mijn steentje aan bijgedragen. Behalve mijn eigen onderneming in reizen, ben ik vanaf 2009 tot september dit jaar ook werkzaam geweest als regio manager bij de VVV Midden- Limburg. Ik hou van Roermond en het was voor mij dus een leuke- en boeiende taak om Roermond te mogen promoten, in de meest brede zin van het woord. Een andere passie van mij is schrijven. Sinds oktober ( toen het rustig werd in mijn reisbedrijf) schrijf ik wekelijks columns. Wie weet waar dat weer toe leidt. Want hoezeer reizen ook mijn passie zijn en ik ook zeker weet dat er beslist weer een tijd komt, dat mensen volop gaan reizen sta ik open voor nieuwe, andere uitdagingen want dat houd je alert en scherp.

Ik ben getrouwd, heb een zoon en een dochter en ben oma van 2 prachtige kleinzoons”.

”Sinds 1983 werk ik in de reisbranche. Ik ben vanuit een stage beginnen met werken. Uiteindelijk ben ik in 1989 bij reisbureau Schoenmaeckers in Roermond, aan de slag gegaan. Van oorsprong een Maastrichts familiebedrijf dat al snel uitgroeide en kantoren kreeg in heel Limburg. Met een korte onderbreking ( half jaar) heb ik bij dit bedrijf 16 jaar gewerkt, waarvan een aantal jaar als manager. De belangrijkste reden om een eigen bedrijf te beginnen, had te maken met het feit dat meneer Schoenmaeckers volledig terecht overigens, zijn zaak verkocht. Het familie gevoel was weg en omdat we gekoppeld werden aan een grote touroperator, werden we min of meer ook in een bepaalde richting geduwd. In oktober 2005 las ik een advertentie van Travelcounsellors. Zij zijn in Nederland gestart om te gaan werken met ZRA’s (Zelfstandig Reisadviseurs). Toen heette dat niet zo. Maar het komt hier op neer dat je eigen ondernemer bent onder de vlag van een groot concern, eigenlijk franchise. De uitdaging trok mij enorm, maar ook de mogelijkheid om datgene voor mijn klanten uit te zoeken wat bij hen past ongeacht bij wie ik dat moet boeken. En natuurlijk het eigen ondernemerschap. Omdat het fenomeen in die dagen nog redelijk onbekend was, is het de eerste jaren best lastig geweest. Uiteindelijk had ik tot corona een prima bedrijf opgebouwd”.

 Op de vraag: Waar kijk je het meest op terug, als je die 15 jaar de revue laat passeren, zegt van Cruchten- Huyskens het volgende:

Dat ik een heel gevarieerde klantenkring heb opgebouwd, van mensen die zorgeloos van een ontspannen en een volledig verzorgde vakantie willen genieten tot avonturiers die de wereld willen ontdekken. Maar ook regel ik ingewikkelde en veeleisende businessreizen van kleine tot grote groepen. Al die mooie reizen die ik heb mogen samenstellen voor deze verschillende mensen.  Door de enorme mogelijkheden die wij hebben bij Travelcounsellors kunnen we de mooiste reizen samenstellen voor de best mogelijke prijs. En denk nu niet dat dit alleen de hele dure reizen. Nee juist een mooie autoreis door Zuid Europa, geeft heel veel voldoening, want ik kan mijn klanten de mooiste en uniekste locaties aanbieden.

Als kroon op mijn werk won ik in 2018 de prestigieuze Business Development award. Tijdens onze jaarlijks Nederlandse travel conferentie, kreeg ik die uitgereikt en hier ben ik heel trots op.

Uiteraard ben ik door mijn werk ook in de gelegenheid geweest veel mooie landen in de wereld te bezoeken. Ervaringen en herinneringen die altijd bij je blijven en niemand je meer afneemt.

En op de vraag: Wanneer krijgt je de meeste voldoening van je werk antwoorde ze als volgt: Als mijn klanten enthousiast worden van mijn voorstellen omdat ik precies weet wat zij zoeken. En natuurlijk word ik heel blij van mijn klanten zelf, als zij laten weten dat de reis prachtig is geweest en dat het precies was wat ze zochten. De meeste komen keer op keer bij mij terug en dat is het grootste compliment dat je kunt krijgen.

Ik ben mijn bedrijf. Ik maak het bedrijf op een manier waarvan ik denk dat de beste is voor mijn klanten. Dus is mijn bedrijf persoonlijk en dat is dan ook direct mijn onderscheidend vermogen. Ik weet wat mijn klanten willen en ik volg hen niet alleen voor vertrek, maar ook tijdens hun reis en na terugkomst. Dat dit onderscheidend is heeft afgelopen maart wel bewezen toen iedereen zo snel mogelijk terug moest komen naar Nederland. Ik heb gedurende 2 weken dag en vaak ook ’s nachts ( vanwege de tijdverschillen) gewerkt om mensen op een zo snel mogelijke en met de minst mogelijke extra kosten naar huis te krijgen. En dat is gelukt zonder al te veel problemen. Dat is mede te danken aan het feit dat mijn bedrijf persoonlijk is. Ik wil voor mijn klanten het optimale bereiken. Zij moeten tevreden zijn en daarin ga ik ver. Ik ben veeleisend als het gaat om service en kwaliteit en dat is wat ik mijn klanten biedt. Zij kunnen op mij bouwen.

Verder onderscheid ik mij omdat Travel Counsellors één van de grootste onafhankelijke reisondernemingen ter wereld is, opgericht in 1994 in de UK. Travel Counsellors is actief in zeven landen en we kunnen gebruik maken van alle expertise die overal aangeboden wordt.

”Ik zou willen dat ik een glazen bol had. 2020 startte zeer veelbelovend. Begin maart zag het ernaar uit dat dit een van mijn beste jaren zou worden. En we weten allemaal wat er toen gebeurde. De reisbranche is wereldwijd enorm geraakt. Ik ben een positief -en optimistisch mens, maar gelijk ook een realist. En hoezeer ik ook hoop dat we in 2021 weer kunnen gaan reizen we zijn in deze afhankelijk van hoe de pandemie zich uiteindelijk ontwikkeld. Hoe het straks gaat met de vaccinaties en wanneer welke landen weer “open gaan”. Het frustreert want ik heb het verloop niet zelf in handen. Maar uiteindelijk en wanneer dit dan is blijft enigszins onzeker, weet ik dat de mensen weer gaan reizen.  Ik weet dat ik altijd het beste en optimaal mogelijke voor mijn klanten heb gedaan dus ik ben ervan overtuigd dat zij mij straks, als het weer mag en kan, helpen mijn bedrijf opnieuw op te bouwen”.

Sabina van Cruchten geeft tot slot mee:Reizen verkopen is geen beroep maar een passie, en daar neem ik iedereen graag in mee. Persoonlijke aandacht, service en kwaliteit vind ik belangrijk. Ik wil namelijk het beste voor mijn klanten.